• Business

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Τριπλό «χτύπημα»

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Νέα ναυλοσύμφωνα εξασφάλισε η ναυτιλιακή Capital Product Partners (CPP), της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, για δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ναυτιλιακής, τα containerships Archimidis και Agamemnon (αμφότερα χωρητικότητας 8.266-teu και κατασκευής 2006 και 2007 αντίστοιχα) χρονοναυλώθηκαν εκ νέου από τη ναυτιλιακή Pacific International Lines (PIL) -με έδρα τη Σιγκαπούρη- για ακόμη ένα έτος, με τους ναύλους να κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα ναυλοσύμφωνα.

    Οι ναύλοι που συμφωνήθηκαν τόσο για το Archimidis όσο και για το Agamemnon ανέρχονται στο ποσό των 8.950 δολαρίων την ημέρα, ενώ τα ναυλοσύμφωνα -που περιλαμβάνουν options επέκτασης για ακόμη ένα έτος- πρόκειται να λήξουν τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2018 για τα δύο πλοία αντίστοιχα.

    Από την άλλη, η ναυτιλιακή που ελέγχει ο κ. Μαρινάκης χρονοναύλωσε το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου LRS Amoureux (χωρητικότητας 149.993-dwt και κατασκευής 2008) στη μητρική της εταιρεία Capital Maritime για μια περίοδο διάρκειας ενός έτους.

    Μαρινάκης
    Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Archimidis της Capital Product Partners (CPP) είναι χωρητικότητας 8.266-teu και κατασκευής του έτους 2006

    Οι ναύλοι που συμφωνήθηκαν ανέρχονται στο ποσό των 22.000 δολαρίων την ημέρα, τη στιγμή που με το προηγούμενο ναυλοσύμφωνο με τη Stena Bulk απέφερε στη CPP ναύλους ύψους 29.000 δολαρίων ημερησίως.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, στα αποτελέσματα της χρήσης του πρώτου τριμήνου του 2017, η CPP κατέγραψε αύξηση στα κέρδη και στον κύκλο εργασιών της. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου κατέγραψαν μικρή αύξηση και διαμορφώθηκαν στα 12,3 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών ύψους 12,1 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ωστόσο κατέγραψε μεγαλύτερη αύξηση και ανήλθε το πρώτο τρίμηνο του 2017 στα 60,3 εκατ. δολάρια, έναντι εσόδων ύψους 58,04 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς, έχοντας καταγράψει έκτοτε αύξηση της τάξεως του 4%.

    Παράλληλα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jerry Kalogiratos στο conference call για τα αποτελέσματα, η ναυτιλιακή βρίσκεται σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για να διευθετήσει το χρέος της που ανέρχεται στα 160 εκατ. δολάρια. Κατά τον κ. Kalogiratos, «Θα διευθετηθεί φέτος σίγουρα. Είμαστε σε θέση να έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τις πιστώτριες τράπεζες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέντε δικηγορικές εταιρείες στο κατόπι του Γ. Οικονόμου για ενδεχόμενη απάτη σε βάρος επενδυτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήτερ Γεωργιόπουλος: Θα πουλήσει τα πλοία;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αριστείδης Πίττας: «Χτύπησε» τζακ ποτ με την τελευταία του κίνηση στο ξηρό φορτίο



    ΣΧΟΛΙΑ