• Business

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Μετά τη βράβευση, παγκόσμια πρωτιά για τη ναυτιλιακή του

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Μετά την βράβευσή της ως “Best Vessel Operator-Europe”, η ναυτιλιακή Capital Ship Management Corp., της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι προχώρησε την Πέμπτη (23 Μαρτίου) στην ολοκλήρωση της πρώτης – σε διεθνές επίπεδο – διαπιστευμένης αξιολόγησης του σχεδίου παρακολούθησης MRV του χημικού δεξαμενόπλοιου τύπου ice-class Alkiviadis (χωρητικότητας 36.700-dwt και κατασκευής 2006).

    H αξιολόγηση αυτή διεξήχθη από την εταιρεία Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA) Πειραιά, σύμφωνα με τον κανονισμό 2015/757 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κανονισμός MRV).

    Ο κανονισμός ΜRV (Monitoring, Reporting, Verification) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) σχετικά με την παρακολούθηση, την υποβολή εκθέσεων και την επαλήθευση των εκπομπών CO2 είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Ε.Ε. για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

    Βαγγέλης Μαρινάκης
    Το χημικό δεξαμενόπλοιο Alkiviadis της Capital Ship Management είναι χωρητικότητας 36.700-dwt και κατασκευής του έτους 2006

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της ναυτιλιακής, υπογράμμισε: «Για άλλη μια φορά, η επιτυχία αυτή, αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Capital Ship Management Corp. και τη δέσμευσή της να κινείται δυναμικά σε διεθνές επίπεδο προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης ναυτιλιακής βιομηχανίας».

    Από τη μεριά του, ο Δρ. Κήρυκος Φαράκλας, ο διευθυντής του LRQA-Marine Business Centre, σχολίασε: «Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει τη δέσμευση της Capital Ship Management Corp. να πρωτοπορεί σε θέματα περιβαλλοντικής και ενεργειακής απόδοσης».

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, η Capital βραβεύτηκε ως η “Best Vessel Operator – Europe” στα βραβεία Sea Transport Awards 2017 που διοργανώθηκαν από τη βρετανική έκδοση “Transport News” σε συνεργασία με τον διεθνή εκδοτικό οίκο AI Global Media Ltd.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Κορυφαία διάκριση για τη ναυτιλιακή του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΘ: Προκαταρκτική έρευνα για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Τρεις νέες συμφωνίες έκλεισε ο Χάρης Βαφειάς



    ΣΧΟΛΙΑ