• Business

    SHIPPING FOCUS: Με το βλέμμα στις εξαγορές ο Πήτερ Λιβανός

    Πήτερ Λιβανός GasLog ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Partners


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Νέες εξαγορές εξετάζει η GasLog Partners

    Η ναυτιλιακή GasLog Partners, θυγατρική της GasLog Ltd. του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού θα προχωρήσει στην έκδοση νέων προνομιούχων μετοχών και με τα έσοδα της πώλησης αυτών, σκοπεύει να χρηματοδοτήσει κι άλλες εξαγορές από τη μητρική της. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι μετοχές θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς στην τιμή των 25 δολ./τεμάχιο.

    Εξαγόρασε handysize η Tide Line

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Στην εξαγορά του φορτηγού πλοίου τύπου handysize CS Ocean (χωρητικότητας 32.269-dwt και κατασκευής 2008) προχώρησε, σύμφωνα με τους brokers, η ναυτιλιακή Tide Line, συμφερόντων του Χρήστου Σαρηγιαννίδη. Για την εξαγορά αυτή, η Tide Line κατέβαλε στην ιαπωνική Chugoku Sougyo το ποσό των 8,5 εκατ. δολαρίων, μια τιμή που ευθυγραμμίζεται με εκείνη που δίνει η online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue.

    Η Κίνα συνέλαβε τρεις Σομαλούς πειρατές

    Πλοίο του Κινεζικού Ναυτικού συνέλαβε τρεις Σομαλούς πειρατές για πειρατεία στο φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου handysize OS 35 (χωρητικότητας 35.362-dwt και κατασκευής 1999) που σημειώθηκε τον Απρίλιο στον Κόλπο του Άντεν. Οι πειρατές πλέον βρίσκονται στα «χέρια» των σομαλικών αρχών στην περιοχή της Πούντλαντ, σύμφωνα με το Reuters.

    Ναύλωσε πλοίο η Seabird

    Η εισηγμένη στο Όσλο ναυτιλιακή Seabird -που δραστηριοποιείται με στόλο 7 σεισμικών πλοίων- χρονοναύλωσε το πλοίο Northern Explorer για μια περίοδο διάρκειας δυόμιση μηνών, που θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2017. Το σκάφος θα συμμετάσχει στις σεισμικές έρευνες που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Αμερική.

    Πούλησε τα δύο πλοία η Scorpio

    Η πώληση των δύο χημικών δεξαμενόπλοιων τύπου MR STI Emerald και STI Sapphire (αμφότερα χωρητικότητας 49.990-dwt και κατασκευής 2013) της ιταλικής Scorpio Tankers προχώρησε και η εταιρεία θα εισπράξει το ποσό των 56,4 εκατ. δολαρίων συνολικά. Η παράδοσή τους στο νέο αγοραστή -του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή- έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για τη Δευτέρα (8/5/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1001 (+7)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1571 (+91)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1009 (-14)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 799 (-12)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 517 (-6)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Καραγεωργίου (Olympic Shipping): Τεράστια επένδυση 100 εκατ. δολ. από τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Βερνίκος: Επεκτείνει στρατηγικά το στόλο της Vernicos Tugs & Salvage

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κίνηση-έκπληξη από το Πήτερ Γεωργιόπουλο: Η Gener8 πουλά δύο ολοκαίνουργια VLCCs



    ΣΧΟΛΙΑ