• Business

    SHIPPING FOCUS: Ο Συμεών Παληός πουλάει χρεόγραφα αξίας 150 εκατ. δολ.

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    O εφοπλιστής Συμεών Παληός και η σύζυγος του Γεωργία


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Η Diana Containerships πουλάει χρεόγραφα 150 εκατ. δολ.

    Η ναυτιλιακή Diana Containerships, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Συμεών Παληού, ανακοίνωσε ότι ήλθε σε συμφωνία με την Kalani Investments Ltd. στην οποία και θα πουλήσει 3.000 νέες προνομιούχες μετοχές σειράς Β-1, δικαιώματα εξαγοράς επιπλέον 6.500 νέων προνομιούχων μετοχών σειράς Β-1, καθώς και δικαιώματα εξαγοράς 140.500 νέων προνομιούχων μετοχών σειράς Β-2 συνολικής αξίας 150 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, τα έσοδα αυτά θα επιτευχθούν αν η Kalani επιλέξει να εξασκήσει όλα τα δικαιώματα, διαφορετικά τα έσοδα θα ανέλθουν στο ποσό των 6,5 εκατ. δολ. (η τιμή των 3.000 νέων προνομιούχων μετοχών).

    Μειώσεις μισθών στα ναυπηγεία DSME;

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    H διοίκηση των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων DSME επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περικοπές των μισθών των υπαλλήλων που εργάζονται στις γιάρδες, σε ποσοστό έως και 20%, στα πλαίσια του πλάνου εξυγίανσης που έχει θέσει σε εφαρμογή. Ο μέσος μισθός των υπαλλήλων στις γιάρδες την τρέχουσα περίοδο ανέρχεται στο ποσό των 54.000 δολαρίων/χρόνο, ενώ αν μειωθεί, θα ανέρχεται στα 44.717 δολ./χρόνο.

    Ανανεώνει το στόλο της η Essar Shipping

    Η ναυτιλιακή Essar Shipping (με έδρα την Ινδία) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την ριζική ανανέωση του στόλου της, με την πώληση των παλαιότερης κατασκευής πλοίων της και με εξαγορές νέων. Η διοίκηση θα συζητήσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου την Πέμπτη (23 Μαρτίου). Σημειώνεται ότι ο στόλος της Essar αποτελείται από ένα δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC (κατασκευής 2005) και από 12 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Ιδιωτική τοποθέτηση 18 εκατ. δολ. για τη Western Bulk

    Η νορβηγική ναυλώτρια εταιρεία Western Bulk Chartering προχώρησε σε ιδιωτική τοποθέτηση συνολικής αξίας 18 εκατ. δολαρίων, ανάδοχος της οποίας ήταν η Pareto Securities. Ειδικότερα, εξέδωσε 4,6 εκατομμύρια νέες μετοχές στην τιμή των 3,95 δολ. Χάρη στην ιδιωτική τοποθέτηση, η διαθέσιμη ρευστότητα της Western Bulk αυξήθηκε στα 50 εκατ. δολ.

    Προειδοποίηση της Westshore για τις εταιρείες OSV

    Σε report της η ναυλομεσιτική Westshore προειδοποίησε τις ναυτιλιακές εταιρείες που κατέχουν πλοία ανεφοδιασμού τύπου OSV και δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Θάλασσα, να διατηρήσουν παροπλισμένα όσα πλοία μπορούν, παρά τις πρώτες ενδείξεις για ανάκαμψη στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς αυτές οι ενδείξεις μπορούν να αντιστραφούν αν υπάρξει και πάλι υπερπροσφορά διαθέσιμου τονάζ. Σημειώνεται ότι τα παροπλισμένα OSVs στην Ευρώπη ανέρχονται σε 58.

    • Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τετάρτη (22/3/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    Baltic Dry Index (BDI): 1190 (-10)

    Baltic Cape Index (BCI): 2378 (-63)

    Baltic Panamax Index (BPI): 1119 (+18)

    Baltic Supramax Index (BSI): 888 (+2)

    Baltic Handysize Index (BSHI): 516 (+4)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμεών Παληός: Ετοιμάζεται για εξαγορές πλοίων;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Κορυφαία διάκριση για τη ναυτιλιακή του



    ΣΧΟΛΙΑ