• Business

    SHIPPING FOCUS: Μπαράζ αγοραπωλησιών για τον Γιώργο Οικονόμου

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής Cardiff Marine


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Στη DryShips το United Splendour

    Στη ναυτιλιακή DryShipsκαι όχι στην Cardiff Marine όπως αρχικά είχε κυκλοφορήσει– συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου, πέρασε το φορτηγό πλοίο τύπου kamsarmax  United Splendour (χωρητικότητας 82.129-dwt και κατασκευής 2014) της ιαπωνικής ναυτιλιακής United Ocean, όπως ανακοινώθηκε. Η εισηγμένη στο NASDAQ DryShips θα χρηματοδοτήσει το ποσό των 24 εκατ. δολ. της εξαγοράς από τη διαθέσιμη ρευστότητά της, ενώ η παράδοσή του αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

    Τρία νέα ναυλοσύμφωνα για τη Diana Shipping

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του Συμεών Παληού, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνίες ναύλωσης για τρία φορτηγά πλοία του στόλου της. Συγκεκριμένα, τα bulkers New York, Norfolk και Nirefs ναυλώθηκαν στην Koch Shipping, την Trafigura και τη Jaldhi Overseas αντίστοιχα. Και τα τρία ναυλοσύμφωνα θα αποφέρουν ακαθάριστα έσοδα ύψους τουλάχιστον 8,03 εκατ. δολαρίων.

    Νέα κίνηση στο dry bulk από τη Maersk Broker

    Η ναυλομεσιτική Maersk Broker -θυγατρική του δανέζικου γίγαντα A.P. Møller-Maersk– βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην αγορά ξηρού φορτίου καθώς προχώρησε σε δημιουργία νέας εταιρείας στη Γερμανία με αποκλειστικό αντικείμενο το dry bulk. Η νέα εταιρεία ιδρύθηκε από κοινού μαζί με τη ναυλομεσιτική Stratos Albis Schiffahrt, που έχει έδρα το Αμβούργο και έχει λάβει το όνομα “Maersk Broker Albis”.

    Αισιοδοξεί η Scorpio Tankers για τη ναυλαγορά

    Τα στελέχη της ιταλικής ναυτιλιακής Scorpio Tankers εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι η πορεία της ναυλαγοράς των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου πρόκειται να είναι ανοδική, μιας και η ζήτηση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος Emanuele Lauro και ο πρόεδρος Robert Bugbee υποστήριξαν ότι οι τιμές θα ανέβουν ενώ η ζήτηση θα συνεχίσει να βελτιώνεται και το δεύτερο μισό της χρονιάς.

    Εγκρίθηκε το πλάνο ανέλκυσης ενός VLCC της Euronav

    Το πλάνο ρυμούλκησης και ανέλκυσης του δεξαμενόπλοιου τύπου VLCC Alex (χωρητικότητας 299.446-dwt και κατασκευής 2016) της βελγικής ναυτιλιακής Euronav που είχε προσαράξει από τις 12 Απριλίου, εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Αρχές της Ινδονησίας και η διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα (1η Μαΐου). Το VLCC παραμένει προσαραγμένο μεταξύ της Βόρνεο και της Σουμάτρας.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Παρασκευή (28/4/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1109 (-25)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1779 (-19)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1187 (-73)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 861 (-9)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 559 (-10)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πήτερ Λιβανός: «Χτύπησε» τζακ-ποτ ο εφοπλιστής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα επεκτατική κίνηση της Αγγελικής Φράγκου: Επενδύει και πάλι στη Σιγκαπούρη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικαίωση ξανά για τον Πέτρο Παππά στη δικαστική του διαμάχη με τον Nobu Su



    ΣΧΟΛΙΑ