• Business

    SHIPPING FOCUS: «Χτύπησε» κι άλλο πλοίο η Αγγελική Φράγκου

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Η νέα εξαγορά της Navios Maritime Partners

    Η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά ενός φορτηγού πλοίου τύπου capesize (χωρητικότητας 179.016-dwt και κατασκευής 2011) για το ποσό των 31,05 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο αναμένεται να έχει παραδοθεί στην εταιρεία μέχρι τον Ιούνιο.

    Με το βλέμμα στους θεσμικούς η Braemar

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η βρετανική ναυλομεσιτική Braemar Shipping Services εποφθαλμιά κεφάλαια από θεσμικούς επενδυτές, καθώς η μετοχή της κατέγραψε άνοδο 21%, κατά τη διάρκεια του Q1 του 2017. Σημειώνεται ότι η εταιρεία εμφάνισε μείωση στη λειτουργική της κερδοφορία στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για τη χρήση του οικονομικού έτους 2016-2017, η οποία ανήλθε στο ποσό των 4,5 εκατ. δολ., έναντι κερδών 17,8 εκατ. δολ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015-2016.

    Δε βλέπει ανάκαμψη στο αργό πριν το 2020 η Drewry

    H βρετανική συμβουλευτική εταιρεία Drewry τόνισε σε ανάλυσή της ότι δεν πρόκειται να σημειωθεί ανάκαμψη στην αγορά αργού πετρελαίου πριν το έτος 2020, καθώς η εμπορική δραστηριότητα παραμένει αδύναμη και οι παραγγελίες νεότευκτων έχουν αυξηθεί ανησυχητικά. Για να σημειωθεί ανάκαμψη πριν από το 2020, θα πρέπει να αυξηθεί η δραστηριότητα στο scrapping για να επανέλθει η ισορροπία ανάμεσα στην προσφορά τονάζ και τη ζήτηση για αργό.

    Παρήγγειλε 2 bulkers η Taiwan Navigation

    Η ναυτιλιακή Taiwan Navigation προχώρησε στην παραγγελία δύο φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου ultramax στα ιαπωνικά ναυπηγεία Oshima Shipbuilding. Τα 2 bulkers θα έχουν χωρητικότητα 62.000-dwt, ενώ η κατασκευή τους θα κοστίσει 51 εκατ. δολάρια συνολικά.

    Επεξεργάζεται εξαγορές bulkers η Genco

    Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή Genco Shipping & Trading επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες εξαγορές μεταχειρισμένων φορτηγών πλοίων, ενόσω προχωρά η ολοκλήρωση του πλάνου αναδιάρθρωσης, στα πλαίσια του οποίου ήταν και η αποχώρηση του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου πέρσι από τη διοίκηση. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η Genco είναι πλέον σε θέση να εκμεταλλευτεί τις αγοραστικές ευκαιρίες που θα προκύψουν.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τετάρτη (10/5/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1005 (-2)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1645 (+10)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1011 (+4)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 790 (-4)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 510 (-2)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Χατζηπατέρας: Η Dorian LPG έφερε κέρδη-έκπληξη στη Seacor Holdings

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς η Moody’s έκανε την Αγγελική Φράγκου να χαμογελάσει



    ΣΧΟΛΙΑ