• Business

    Πήτερ Γεωργιόπουλος: Θα πουλήσει τα πλοία;

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής


    Ένα βήμα πιο κοντά φαίνεται πως βρίσκεται ο εφοπλιστής Πήτερ Γεωργιόπουλος στο να βρει αγοραστές για δύο δεξαμενόπλοια της ναυτιλιακής του Gener8 Maritime, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα η εν λόγω αγοραπωλησία αποτελούσε μόνο φήμη.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή συνεχίζει να βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου της και αναζητά αγοραστή για τα αδελφά δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax Gener8 Elektra και Gener8 Daphne (αμφότερα χωρητικότητας 106.600-dwt και κατασκευής 2002), για τα οποία το τίμημα ανέρχεται στα 10,5 εκατ. δολάρια για το καθένα, τουτέστιν 21 εκατ. δολάρια και για τα δύο.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των brokers, όλα δείχνουν ότι η πώληση του Gener8 Daphne βρίσκεται στο στάδιο των τελικών υπογραφών, τη στιγμή που ο κ. Γεωργιόπουλος συνεχίζει να ψάχνει το νέο ιδιοκτήτη του Gener8 Elektra.

    Γεωργιόπουλος

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η τιμή των 10,5 εκατ. δολαρίων θεωρείται λίγο πιο μικρή από εκείνη στην οποία κινήθηκε η πιο πρόσφατη αγοραπωλησία που αφορούσε ένα δεξαμενόπλοιο τύπου aframax.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr, η ναυτιλιακή Eurotankers Inc., της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Ηλίας Γκότσης, είχε προχωρήσει στην εξαγορά του δεξαμενόπλοιου τύπου aframax Shin Ei (χωρητικότητας 106.361-dwt και κατασκευής 2002), το οποίο ανήκε στην ιαπωνικών συμφερόντων ναυτιλιακή JX Ocean. Η τιμή γύρω από την οποία κινήθηκε η συναλλαγή μεταξύ των δύο εταιρειών ήταν στα 10,75 εκατ. δολάρια. Το πλοίο έχει μετονομαστεί έκτοτε σε “Euroforce” και δραστηριοποιείται εμπορικά στο στόλο της Eurotankers.

    Σημειώνεται ότι το μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα της ναυτιλιακής που ελέγχει ο κ. Γεωργιόπουλος θα ολοκληρωθεί με την παραλαβή του τελευταίου νεότευκτου δεξαμενόπλοιου τύπου VLCC -του 21ου για την ακρίβεια- από τη φιλιππινέζικη γιάρδα Hanjin Subic μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

    Το πλοίο, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της θα λάβει το όνομα “Gener8 Nestor”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμεών Παληός: Το ρουά ματ του εφοπλιστή στο ξηρό φορτίο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Τι συζητάει ο εφοπλιστής με τις τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αριστείδης Πίττας: «Χτύπησε» τζακ ποτ με την τελευταία του κίνηση στο ξηρό φορτίο



    ΣΧΟΛΙΑ