• Business

    Γιώργος Πατέρας: Με ένα πλοίο έμεινε η ναυτιλιακή του

    Πατέρας

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Πατέρας (αριστερά) με τη σύζυγό του, Νένα


    Η ναυτιλιακή Aegeus Shipping, της οποίας ηγείται ο χαμηλών τόνων εφοπλιστής Γιώργος Πατέρας, που είναι και πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ), προχώρησε στην πώληση ενός από τα δύο φορτηγά πλοία που διαθέτει στο στόλο της.

    Ειδικότερα, η διοίκηση της ναυτιλιακής αποφάσισε να πουλήσει το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου United Stars (χωρητικότητας 43.991-dwt και κατασκευής 1995) σε ναυτιλιακή -της οποίας ωστόσο η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή- για το ποσό των 3,3 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για ένα ποσό που είναι οριακά υψηλότερο από το ποσό που θα εισέπραττε αν το πουλούσε για scrap, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι brokers που επικαλείται το TradeWinds.

    Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο bulker -που εξαγοράστηκε ως “United Purpose” από τη ναυτιλιακή BW Group για το ποσό των 13,5 εκατ. δολαρίων- ήταν σταθερά κερδοφόρο για την Aegeus Shipping, ο κ. Πατέρας επέλεξε να τελικώς να το αποχωριστεί.

    Πλέον, η ναυτιλιακή διαθέτει μόλις ένα ακόμη φορτηγό πλοίο στο στόλο της. Πρόκειται για το Marine Stars (χωρητικότητας 53.565-dwt και κατασκευής 2006), το οποίο έχει κατασκευαστεί στην κινεζική γιάρδα Dayang Shipbuilding Co. Ltd. Ο κ. Πατέρας το απέκτησε το 2010 από τη ναυτιλιακή Meadway Shipping ως “Delmar”, στην οποία κατέβαλε το ποσό των 29,5 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τους brokers, η αξία του τοποθετείται στα 7 εκατ. δολάρια περίπου.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή Aegeus Shipping μπορεί να ιδρύθηκε το 1974 στον Πειραιά από τον Δημήτρη Πατέρα, ωστόσο η ιστορία της είναι πολύ παλαιότερη, καθώς οι ναυτιλιακές ρίζες της οικογένειας Πατέρα τοποθετούνται χρονικά στο 1818.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Τι νέο σχεδιάζει ο Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες. Έκπληξη τα VLCC

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έντονο παρασκήνιο: Τι συμβαίνει και η οικογένεια Φειδάκη πουλάει τις μετοχές της στη ναυτιλιακή;



    ΣΧΟΛΙΑ