• Business

    Αγγελική Φράγκου: Μετά τη φωτιά, η επένδυση

    Αγγελική Φράγκου Navios

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners


    Στην αγορά μετοχών του ναυτιλιακού ομίλου Navios Maritime Holdings, του οποίου και ηγείται, προχώρησε η Αγγελική Φράγκου, όπως είχε προαναγγείλει μέσω σχετικής έγγραφης δήλωσης στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Παράλληλα, ανήμερα του Πάσχα, ένα από τα φορτηγά πλοία ιδιοκτησίας της θυγατρικής ναυτιλιακής Navios Maritime Partners, έπιασε φωτιά, ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Immingham στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Αγορά μετοχών αξίας 10 εκατ. δολαρίων

    Η κα Φράγκου προχώρησε στην αγορά κοινών μετοχών του ομίλου Navios Holdings συνολικής αξίας 10 εκατ. δολαρίων, όπως είχε ανακοινώσει στο SEC.

    Μάλιστα, η Ελληνίδα εφοπλίστρια -που είναι διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου- σκοπεύει να προχωρήσει στην αγορά κι άλλων μετοχών αξίας 10 εκατ. δολαρίων, καθώς η επένδυσή της, όταν ολοκληρωθεί, θα φτάνει τα 20 εκατ. δολάρια.

    Με αυτή την κίνηση η κα Φράγκου θα αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στη Navios Holdings, το οποίο μέχρι στιγμής ανέρχεται στο 26,9% – δηλαδή κατέχει 32,73 εκατομμύρια μετοχές, μέσω των εταιρικών σχημάτων Amadeus Maritime και Raymar Investments. Με βάση την τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής της ναυτιλιακής, η συνολική αξία του τρέχοντος ποσοστού της κας Φράγκου αποτιμάται στα 60 εκατ. δολάρια.

    Η κεφαλαιοποίηση της ναυτιλιακής ανέρχεται στα 208,49 εκατ. δολάρια, ενώ η online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue εκτιμά ότι τη συνολική αξία του στόλου της (που αποτελείται από 42 πλοία) στα 722,64 εκατ. δολάρια.

    Φωτιά σε bulker της Navios Maritime Partners

    Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα (16 Απριλίου 2017), ένα από τα φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου panamax του στόλου της ναυτιλιακής Navios Maritime Partners, το Navios Orbiter (χωρητικότητας 76.602-dwt και κατασκευής 2004) έπιασε φωτιά, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Immingham στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Φράγκου Navios
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου panamax Navios Orbiter (χωρητικότητας 76.602-dwt και κατασκευής 2004) που έπιασε φωτιά στο λιμάνι του Immingham

    Η Υπηρεσία Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής (Maritime and Coastguard Agency) της χώρας, η πυροσβεστική υπηρεσία του Humberside καθώς και εθελοντές του Εθνικού Ινστιτούτου Θαλάσσιας Διάσωσης (Royal National Lifeboat Institution-RNLI), έσπευσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε και η οποία έσβησε γρήγορα χωρίς να τραυματιστεί κανένα από τα 19 μέλη του πληρώματος.

    Ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν γνωστοποίησαν την ταυτότητα του bulker, ένα tweet της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Humberside έκανε την αποκάλυψη:

    Το Navios Orbiter εξακολουθεί να παραμένει αγκυροβολημένο στο Immingham, σύμφωνα με τον χάρτη δεδομένων πραγματικού χρόνου (AIS) marinetraffic.com.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Δράγνης: Σενάρια για εξαγορά νέου τάνκερ από την Oceangold

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Αυξημένη κερδοφορία βλέπει για την Costamare η Morgan Stanley

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προχωρά το σχέδιο διάσωσης των ναυπηγείων DSME



    ΣΧΟΛΙΑ