• Business

    Κορνηλία Τζώρτζη: Η σιδηρά κυρία του αυτοκινήτου μιλάει για την Land Rover και την Jaguar

    • Contributor

    Κορνηλία Τζώρτζη, επικεφαλής της επίσημης αντιπροσωπείας Land Rover και της Jaguar


    Στη λεωφόρο Λαυρίου 99 στα Γλυκά Νερά Αττικής, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΖΩΡΤΖΗ Α.Ε., επίσημου αντιπροσώπου της LandRover και της Jaguar στην Ελλάδα, έχει την έδρα της μια γυναίκα που διακρίνεται σε έναν από τους πλέον αντροκρατούμενους χώρους διεθνώς, εκείνον του αυτοκινήτου.

    Η πρώτη επαφή με το αντικείμενο, έγινε πριν 25 χρονια, όταν με τον σύζυγο της ασχολήθηκαν, αρχικά, με τη ROVER. Εκείνος ανέλαβε το τεχνικό κομμάτι κι εκείνη – με υπόβαθρο οικονομικών σπουδών, την οργάνωση και διοίκηση της εταιρείας. Σύντομα, όμως, αναπτύχθηκε μέσα της ένα ολοένα και πιο αυξανόμενο ενδιαφέρον, τόσο από πρακτικής, όσο και θεωρητικής πλευράς.

    «Πήγαινα καθημερινά στα συνεργεία και μάθαινα που βρίσκεται το καθετι μέσα στο αυτοκίνητο. Παρακολουθούσα πως αποσυναρμολογείται, μάθαινα πώς λειτουργεί, ξεκίνησα να παρακολουθώ σεμινάρια και να διαβάζω ειδικά βιβλία. Και βέβαια είχα την τύχη να εκπροσωπώ μια εταιρεία πολύ ιδιαίτερη, που ξεκίνησε, ως η επίσημη αυτοκινητοβιομηχανία του Αγγλικού κράτους.

    Η οποια αποτυπώνει την κραταιότητα και την ισχύ της πάλαι ποτέ Βρεττανικής Αυτοκρατορίας σε τέσσερις τροχούς. Με ανεπτυγμενη τεχνολογία, επεκτατισμό στις δυνατότητες, εξειδίκευση κι έμφαση στην καταγωγή. Και βέβαια», προσθέτει χαμογελώντας «με το κύρος της βασίλισσας να οδηγει Deffender στα 85 της, εκτός δρόμου, στην αγγλικά εξοχή…

    Κορνηλία Τζώρτζη, επικεφαλής της επίσημης αντιπροσωπείας Land Rover και της Jaguar

    Ακόμη και στο ξεκίνημα της κρίσης, που ο Έλληνας καταναλωτής φοβήθηκε τα πολλά κυβικά, δε σταμάτησα λεπτό να πιστεύω στη φίρμα. Σε μια αγορά όπου τα SUV καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», η LANDROVER ασχολείται αποκλειστικά με τον συγκεκριμένο τομέα από την πρώτη μέρα της λειτουργία της. Και μαζί της, η Jaguar, λάνσαρε την F-Pace, το πρώτο της SUV, διευρύνοντας το κοινό της και κερδίζοντας σε ευελιξία, δυναμική και φρεσκάδα».

    «Εν μέσω δυο κολοσσών, που χτυπάει η δική σας καρδια», προκύπτει η φυσική απορια. «Αν κοπώ» έρχεται αβίαστα η απάντηση, «νομίζω ότι δε θα βγει αίμα από τις φλέβες μου, λάδι Landrover θα κυλήσει».

    Η Μπίλη Τζώρτζη απευθύνεται σε έναν άκρως απαιτητικό καταναλωτή, γι’αυτό κι επιβλέπει τα πάντα προσωπικά. Πέρα από την αγάπη της για το αυτοκίνητο, διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που της εχουν επιτρέψει όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να ξεχωρίσει σ’ έναν παραδοσιακά αντρικό χώρο.

    Επιχειρηματικότητα, τολμη, ευελιξία, πειθαρχία, υπομονή κι επιμονή. Διαθέτει πάθος, εμπιστοσύνη στο ένστικτο της και δε φοβάται τα ρισκα. Σημαντικό συστατικό επιτυχίας, θεωρεί τον σεβασμό οχι μόνο ως προς τον πελάτη, αλλά και ως προς τον εργαζόμενο, καλλιεργωντας «οικογενειακή» συνοχή στο εργασιακό της περιβάλλον.

    «Όσοι δουλεύουμε εδώ έχουμε ένα κοινό στόχο. Τα παιδιά δεν είναι υπάλληλοι μου, είναι η οικογένεια μου». Αυτή τη στιγμή κάνει μια μεγάλη επένδυση, αλλάζοντας την εμφάνιση της κτιριακής υποδομής και των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ώστε να συμβαδίζει με τα διεθνή στάνταρ της JAGUARLANDROVER.

    Πίσω απο εκείνην, τις δυο εταιρείες, ΤΖΩΡΤΗΣ Α.Ε. και ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ επιβλέπουν οι κόρες της, Ιωάννα και Σάντι, ενδυναμώνοντας την «μητριαρχική» δομή της εταιρείας.

    «Βασικός στόχος μας, ήταν και παραμένει η διευκόλυνση των πελατών μας. Γι αυτό και έχουμε αναπτύξει υπηρεσίες όπως την παραλαβή και παράδοση των οχημάτων στον χώρο των πελατών, ή ακόμη και ραντεβού με σύμβουλο πωλήσεων στο χώρο που θα μας υποδεχτεί».

    Η καταγωγή της Κορνηλίας Τζώρτζη, είναι από τη Θηρασία, ένα μικρό νησάκι απέναντι από την Οία, στη Σαντορίνη. Όνειρό της να κάνει τη γενέθλια πατρίδα της, ταξιδιωτικό προορισμό, για αυτό και ετοιμάζει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών. Αγχολυτικό της, το μαγείρεμα.

    Αγαπημένες της ασχολίες, το συνεργείο, η γυμναστική και «ότι με κάνει καλύτερη». Οδηγεί Landrover και Jaguar.

    Αγαπάει την επιτάχυνση, το θόρυβο του κινητήρα και το Landrover Sport, μοντέλο, άλλωστε με το οποίο έχει «κοινά χαρακτηριστικά». Εξελίσσεται διαρκώς κι ανταποκρίνεται στις δύσκολες καταστάσεις, με σπορ διάθεση και πολλά γκάζια.



    ΣΧΟΛΙΑ