• Business

    Κολλημένη στα ρεκόρ η Wall Street, ημέρα ανάκαμψης για τον Ισπανικό IBEX 35

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ο Dow Jones συνεχίζει ολοταχώς την πορεία του προς τις 23.000 μονάδες με τη Wall Street να γιορτάζει για μια ακόμα συνεδρίαση με ένα πάρτι των ρεκόρ, καθώς και οι τρεις βασικοί δείκτες τερμάτισαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

    Το ενδιαφέρον στράφηκε στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, σύμφωνα με τα οποία το βασικό ερώτημα που απασχόληση ήταν κατά πόσο η πρόσφατη ήπια αύξηση των τιμών είναι προσωρινή ή αντικατοπτρίζει μακροπρόθεσμες εξελίξεις. Πολλοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι πρόκειται περί μιας προσωρινής κατάστασης. Αν αυτό δεν ισχύει τότε το μονοπάτι αύξησης των επιτοκίων θα πρέπει να επανεξεταστεί, σημειώνουν άλλοι αξιωματούχοι της Fed.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 22.872,89 μονάδες (+0,18%), ο S&P 500 στις 2.555,24 (+0,18%) και ο Nasdaq στις 6.603,55 (+0,25%)

    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο ταμπλό, ξεχώρισε ο ισπανικός IBEX 35 που πέτυχε ισχυρά κέρδη 1.34% μετά τις χτεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Καταλονίας για αναβολή της κήρυξης ανεξαρτησίας, αν και αργότερα υπέγραψε έγγραφο με το οποία προχωρούσε στην ανεξαρτησία της αυτόνομης επαρχίας, χωρίς ωστόσο να είναι σαφής η νομική του ισχύς.

    Στους υπόλοιπους δείκτες ο γερμανικός Dax έκλεισε με κέρδη 0.17%, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε οριακές απώλειες 0.06%, ενώ ο γαλλικός CAC υποχώρησε οριακά κατά 0.02%. Στην Ελβετία ο SMI έχασε 0.02%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0.97%, ενώ ο πορτογαλικός PSI ενισχύθηκε κατά 0.56%.



    ΣΧΟΛΙΑ