• Business

    JPMorgan: Οι μετοχές που θα εκτιναχθούν και εκείνες που θα βουλιάξουν

    jpmorgan


    Η βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη στην Ευρώπη, την οποία διαβλέπει η JPMorgan, αποτελεί θετικό οιωνό για τους επενδυτές, ούτως ώστε να την εκμεταλλευτούν για να κλειδώσουν τα κέρδη τους και να μειώσουν τις θέσεις τους στις μετοχές.

    Ο αμερικανικός οίκος υποδαυλίζει τους κλάδους των κεφαλαιουχικών αγαθών και των χημικών, δύο κλάδους που έχουν άμεση σχέση με την οικονομική ανάπτυξη, ενώ κατέχει μια πιο θετικά προσκείμενη στάση στους πιο αμυντικούς κλάδους των τηλεπικοινωνιών και των καταναλωτικών αγαθών, οι οποίοι και προσφέρουν υψηλά μερίσματα.

    Η νέα στάση της JPMorgan εναντιώνεται στα θετικά αισθήματα των επενδυτών για τις ευρωπαϊκές μετοχές, τα οποία είναι συνυφασμένα σε μεγάλο μέρος, με τις προσδοκίες για την ανάκαμψη της κερδοφορίας και της οικονομίας της περιοχής.

    Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν επιτύχει τα ισχυρότερα τριμηνιαία κέρδη από το 2010, με τις τράπεζες, τις βιομηχανίες και τις εταιρείες κεφαλαιουχικών αγαθών να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και να βλέπουν ένα δυναμικό comeback από τους επενδυτές, με τις ευρωπαϊκές εκλογές να έχουν σημειώσει αύξηση της τάξης του 10% αυτή τη χρονιά, υπεραποδίδοντας των υπολοίπων ανεπτυγμένων αγορών.

    Παρόλα αυτά, οι αποτιμήσεις σε ορισμένους κλάδους «ακροβατούν» σε τεντωμένο σχοινί, όπως προειδοποιεί η JPMorgan, επισημαίνοντας τους κλάδους των χημικών και των κεφαλαιουχικών αγαθών.

    “Όλοι είναι bullish για την κερδοφορία των ευρωπαϊκών εταιρειών αυτή τη στιγμή και ο πήχης για το β’ και το γ’ τρίμηνο είναι πολύ υψηλός. Στην πραγματικότητα ωστόσο, η κερδοφορία θα μπορούσε να επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες”, όπως αναφέρει, τονίζοντας την αδυναμία των πρόσφατων στοιχείων από ΗΠΑ και Κίνα.

    Οι μετοχές του κλάδου των κεφαλαιουχικών αγαθών διαπραγματεύονται με τους ακριβότερους δείκτες p/e σε σχέση με την ευρύτερη αγορά, από την κορυφή του 2007 και του 2011, όπως σημειώνει η JPMorgan, παραθέτοντας ότι έχουν πια υπερκεράσει τα επίπεδα που υποστηρίζονται από τα οικονομικά στοιχεία.

    Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος, η επιστροφή των εισροών στην Ευρωζώνη θα εξακολουθήσει να στηρίζει την αγορά στο εγγύς μέλλον, ενώ προτείνει στους επενδυτές να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε παραπάνω ανάπτυξη, με σκοπό να «ασφαλίσουν» τα κέρδη τους και να μειώσουν τις θέσεις τους στις μετοχές.

    Παράλληλα, η JPMorgan τείνει να μειώσει τις overweight θέσεις που τηρούσε στις τράπεζες, επισημαίνοντας όμως ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης παραμένουν «πόλος έλξης» αναφορικά με τις τράπεζες των ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός στο Twitter με την υποψήφια Βαλαβάνη – Έγινε πράξη η επιθυμία του κόσμου (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειρήνη Κολιδά: Ακόμα μια «καυτή» φωτογραφία που έριξε το Instagram (pic)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: «Καταργούμε τις Πανελλήνιες» – Όλα όσα αλλάζουν στην Παιδεία

     



    ΣΧΟΛΙΑ