• Business

    Ηρώ Αθανασίου: Αιφνιδιαστική αποχώρηση της από την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas. Τι λένε πηγές της εταιρίας

    Αθανασίου

    Ηρώ Αθανασίου. Τέως CEO ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas


    Ερωτηματικά προκαλεί στην αγορά η αιφνιδιαστική αποχώρηση της Ηρούς Αθανασίου από τον Όμιλο της  ΕΛΑΪΣ-Unilever παρότι η ίδια «έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της». Η απομάκρυνση της κ. Αθανασίου ανακοινώθηκε με ένα λιτό δελτίο τύπου το οποίο δεν διευκρινίζει τους λόγους αποχώρησής της.

    Στελέχη της αγοράς αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση αυτή του Ομίλου και κάνουν λόγο για «άδοξο τέλος» με δεδομένο ότι δεν πάει σε κάποια άλλη θέση στον Όμιλο παγκοσμίως αλλά αποχωρεί οριστικά. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί πως η αναφορά στην κυρία Αθανασίου περιορίζεται σε μόλις οκτώ γραμμές σε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου.

    Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν η ίδια η κ. Αθανασίου χρεώνεται αστοχίες  στο management της Θυγατρικής του πολυεθνικού ομίλου.

    Πηγή του Ομίλου της ΕΛΑΪΣ-Unilever που επικοινώνησε με το mononews ανέφερε ότι «ήταν απόφαση της κυρίας Αθανασίου να αποχωρήσει από την εταιρία μετά από 32 χρόνια επιτυχημένης πορείας και σε καμία περίπτωση η αποχώρησή της δεν μπορεί να συνδεθεί με οποιεσδήποτε κακόβουλες φήμες που ακούγονται στην αγορά. Η κυρία Αθανασίου έχει προγραμματίσει το επαγγελματικό της μέλλον εκτός Unilever.»

    To Δελτίο Tύπου (από το οποίο απουσιάζουν δηλώσεις της κ. Αθανασίου) έχει ως εξής: 

    Μετά από 32 χρόνια ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας στην Unilever, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η Ηρώ Αθανασίου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, ολοκληρώνει τη θητεία της στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas και θα παραμείνει στην εταιρεία μέχρι το τέλος της χρονιάς.

    Η κα Αθανασίου έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Unilever, έχοντας διακριθεί σε νευραλγικές θέσεις στο Marketing, τις Πωλήσεις και τη Γενική Διεύθυνση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα κεντρικά της Unilever ως υπεύθυνη του επαγγελματικού κλάδου για άλλα μέρη του κόσμου, όπως Λατινική Αμερική, Νοτιανατολική Ευρώπη, Ρωσία, Τουρκία και Ισραήλ.

    Νέος επικεφαλής της εταιρείας αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου, ως Γενικός Διευθυντής, ο κ. Jean Francois Etienne, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Unilever το 2009 και τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται ως Managing Director της Unilever Magreb, έχοντας υπό την ευθύνη του τις αγορές του Μαρόκου, της Αλγερίας, της Τυνησίας, της Λιβύης και της Μαυριτανίας.

    Παράλληλα, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, που σήμερα είναι υπεύθυνη για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώνεται σε ένα νέο σχήμα με το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την FYROM και το Κόσοβο, το οποίο θα ονομαστεί business unit Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα διοικείται από τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Το νέο σχήμα θα αποτελεί μέρος της Unilever Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

    Ο Πρόεδρος της Unilever Ευρώπης Jan Zijderveld ανέφερε σχετικά «Ευχαριστώ θερμά την Ηρώ για τη εξαίρετη προσφορά και την αφοσίωσή της στην Unilever για 32 συναπτά έτη, και ειδικά τα τελευταία χρόνια στην ιδιαίτερα απαιτητική ελληνική αγορά, και της εύχομαι κάθε επιτυχία στα επόμενά της βήματα. Καλωσορίζω στα νέα του καθήκοντα τον Jean Francois και είμαι βέβαιος πως η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και οι ηγετικές του ικανότητες θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ράνια Αικατερινάρη, η αριστερή τραπεζίτισα με τα Gucci παραδέχεται: «Ναι, παίρνω μισθό 270.000 ευρώ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «διαφορετικός» Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για το Χάρβαρντ, τους Pink Floyd και τον… Μαρξ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμβαίνει επί ΣΥΡΙΖΑ: 19 επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ θα επιστρέψουν στη δουλειά τους



    ΣΧΟΛΙΑ