• Business

    Συνέντευξη στο mononews: Γιατί ο επικεφαλής της εταιρείας που εξαγοράστηκε από τη Samsung δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα;

    Η ομάδα της Innoetics: από αριστερά προς τα δεξιά: Σπύρος Ράπτης, Πάνος Κακουλίδης, Γιώργος Βαρδαξόγλου, Κώστας Μάλλιος, Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, Πύρρος Τσιάκουλης Σωτήρης Καραμπέτσος, Γιώργος Δημητρίου


    Η εξαγορά της Innoetics από την Samsung έσκασε σαν βόμβα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για θρίαμβο της «άλλης Ελλάδας», αυτής που παράγει και καινοτομεί. Και ταυτόχρονα αποπνέει δυναμισμό και υγεία, σε μια εποχή που κυριαρχεί το γκρίζο και η απαισιοδοξία για τις δυνατότητες της χώρας.

     Και μάλλον δεν έχουν άδικο, καθώς δεν είναι λίγο ένας πραγματικός κολοσσός στον χώρο της τεχνολογίας να υποκλίνεται στα επιτεύγματα μιας ομάδας Ελλήνων επιστημόνων και να προσφέρει «γη και ύδωρ» για να τους εντάξει κάτω από την ομπρέλα του.

    Τι ήταν όμως αυτό που πραγματικά κέντρισε το ενδιαφέρον των Κορεατών; Και πως πείσθηκαν να προχωρήσουν στην εξαγορά; Για παρέμεινε η δραστηριότητα στην Ελλάδα και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη μέρα;

    Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ιnnoetics, Αιμίλιο Χαλαμανδάρη, οι διεθνείς διακρίσεις που είχε η εταιρεία για τρία συνεχόμενα χρόνια έστρεψαν πάνω της τα βλέμματα της παγκόσμιας τεχνολογικής κοινότητας και άνοιξαν τον δρόμο για να έρθει σε επαφή με τους Κορεάτες.

    Καταλυτικό ωστόσο ρόλο στην υλοποίηση του deal, έπαιξε η ποιοτική υπεροχή των λύσεων που προσφέρει η εφαρμογή της Innoetics σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

    «Η δική μας τεχνολογία καταφέρνει κι αντιγράφει καλύτερα τη φυσικότητα του ομιλητή. Αυτό εκτιμήθηκε από την Samsung και γι’ αυτό φτάσαμε σε συμφωνία μαζί τους», σημειώνει ο κ. Χαλαμανδάρης στο mononews.gr και προσθέτει: «Η εξαγορά δεν έγινε ούτε για το πελατολόγιο ούτε για μερίδια αγοράς … έγινε καθαρά γιατί ταιριάζει το τεχνολογικό υπόβαθρο και η θέση μας σε αυτό που επιθυμεί να συμπεριλάβει στις λύσεις της».

    Όπως λέει o ίδιος, η επένδυση της Samsung είναι πρώτα απ’ όλα μια ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. «Στο ελληνικό μυαλό» που κόντρα στις αντιξοότητες μπορεί να παράγει καινοτόμες και υψηλής προστιθέμενης αξίας λύσεις».

    Αυτός, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Innoetics ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που η εταιρεία δεν έφυγε από την Ελλάδα και μάλιστα σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξή της. Στο τραπέζι βέβαια, όπως παραδέχεται ο ίδιος, έπεσαν διάφορες προτάσεις λόγω και της γενικότερης κατάστασης στη χώρα, τελικά όμως επιλέχθηκε η οδός της παραμονής, προς ικανοποίηση και των δυο πλευρών.

    «Υπάρχουν πράγματι δυσκολίες, που σίγουρα δεν θα είχαμε αν η έδρα μας ήταν στο εξωτερικό. Ωστόσο το γεγονός πως παραμένουμε στην Ελλάδα ως ανεξάρτητη οντότητα λέει πάρα πολλά», υπογραμμίζει ο κ. Χαλαμανδάρης.

    Τα επόμενα βήματα

    Τα σχέδια για την επόμενη μέρα είναι πολλά και σημαντικά. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην τεχνολογία φωνής και στην ανάπτυξη νέων λύσεων που θα χρησιμοποιηθούν στο τεράστιο οικοσύστημα λύσεων και υπηρεσιών που παρέχει η Samsung.

    Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να μεγαλώσει ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της και να αναληφθούν μια σειρά από αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν ακόμη να γίνουν γνωστές.

    «Αυτό που επιθυμούμε και οι δυο πλευρές από τη συνεργασία είναι η ολοκλήρωση των τεχνολογικών αποτελεσμάτων που έχουμε μέσα στο οικοσύστημα της Samsung», επισημαίνει ο κ. Χαλαμανδράκης.

    H Innoetics ιδρύθηκε το 2006 από ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» με στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους στις τεχνολογίες φωνής. Αποτελεί πραγματική ιστορία επιτυχία μιας ελληνικής νεοφυούς εταιρίας στο χώρο της  υψηλής τεχνολογίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι success story : Πώς 3 Έλληνες έπεισαν τους Κορεάτες της Samsung να τους αγοράσουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το απόλυτο success story: Ποια ελληνική εταιρεία εξαγοράστηκε από την Samsung

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια του Έλληνα Mr Audi στην Μύκονο



    ΣΧΟΛΙΑ