• Business

    Fourlis: Ευοίωνα τα πράγματα για το β’ εξάμηνο

    Apostolos petalas

    Απόστολος Πεταλάς, CEO Ομίλου Fourlis


    Ο όμιλος Φουρλή μέσω των αλυσίδων ΙΚΕΑ και Interpsort, καταγράφει ήπια αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα κατά το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, με βάση τις δηλώσεις του CEO κ. Απόστολου Πεταλά, κατά την τηλεδιάσκεψη-ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου.

    Επεσήμανε ότι ανεξαρτήτως της μείωσης των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά -τάση που επεκτάθηκε από τα τέλη του 2016 και στους πρώτους μήνες της νέας χρήσης-, στο εξωτερικό τα κέρδη αυξάνονται.

    Διψήφιο ποσοστό αύξησης παρουσιάζει για την ΙΚΕΑ το κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την γκάμα της με 2.500 νέα προϊόντα που θα προστεθούν στον νέο κατάλογο, ένεκα της φθινοπωρινής σεζόν.

    Όσον αφορά στον κλάδο των αθλητικών ειδών, θα πραγματοποιηθεί η λειτουργία 6-7 νέων καταστημάτων Intersport φέτος και 3-4 The Athlete’s Foot.

    O κ. Πεταλάς εμφανίστηκε επίσης θετικός σε ό,τι αφορά στην επίδοση του ομίλου στο β’ εξάμηνο του 2017 -το οποίο αποφέρει το 56% σε επίπεδο πωλήσεων και το 75% σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων-, αξιολογώντας ότι το τέλος μιας περιόδου αβεβαιότητας και τα θετικά σημάδια από τον τουρισμό θα ευνοήσουν συνολικά την οικονομία και θα αυξήσουν την κατανάλωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρτυρίες που κόβουν την ανάσα για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο (pic – video)



    ΣΧΟΛΙΑ