• Business

    Forbes: Ποιοι είναι οι Ελληνοαμερικανοί μεταξύ των 400 πλουσιότερων μεγιστάνων στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Forbes


    Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes. Η γνωστή σε όλους λίστα που «προδίδει» τους πλουσιότερους Αμερικανούς πολίτες δεν παρουσίασε ιδιαίτερες εκπλήξεις,εκτός από αυτήν της θέσης του Αμερικανού Προέδρου. Σύμφωνα λοιπόν με τη λίστα, η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε κατά 600 εκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα, οι πιο εύποροι Αμερικανοί είδαν τις περιουσίες τους φέτος να αυξάνονται, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

    Στον κορυφή της λίστας των 400 πλουσιότερων Αμερικανών και ειδικότερα στο top5 βρίσκονται:

    Στην πρώτη θέση ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, η περιουσία του οποίου ανήλθε σε 81 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου η πρωτιά, αφού τα τελευταία χρόνια ο 61χρονος μεγιστάνας δεν έχει πέσει ούτε μια φορά από την πρώτη θέση.

    Ο ιδιοκτήτης της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο οποίος αφού κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση, έστω για μία ημέρα τον Ιούλιο, επέστρεψε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Γκέιτς έχοντας περιουσία 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ακολουθεί ο Ουόρεν Μπάφετ κατακτώντας την τρίτη θέση με 65,5 δισεκατομμύρια. Ο 87χρονος χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών.

    Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook ,που όλοι έχουμε στο μυαλό μας πολύ ψηλά στη λίστα, βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

    Ο Λάρι Έλισον, ο ιδρυτής της Oracle, βρίσκεται στην  πέμπτη θέση . Είναι η πρώτη φορά από το 2007, που ο 73 ετών Έλισον δεν βρίσκεται στην πρώτη τριάδα, υπογραμμίζει το Forbes, αν και η περιουσία του αυξήθηκε κατά 1,8 δισεκατομμύρια κι ανέρχεται πλέον στα 49,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Τι συνέβη με την περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ

    Όσον αφορά στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο πλανητάρχης βρίσκεται στην 248η θέση του καταλόγου, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα καταγράφεται μια σημαντική πτώση της τάξης των 600 εκατομμυρίων.

    Είναι δύσκολο, βέβαια, να υπολογίσει κανείς με ακρίβεια την περιουσία του μεγιστάνα των ακινήτων. Και αυτό γιατί, η οικογενειακή επιχείρηση, η Trump Organization, τη διαχείριση της οποίας έχει αναθέσει στους γιους του κατά τη διάρκεια της θητείας του, δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και ο επιχειρηματίας αρνείται να δημοσιεύει τις δηλώσεις εισοδημάτων του.

    Οι Ελληνοαμερικανοί που βρήκαν μια θέση στη λίστα του Forbes

    Πιο ψηλά στη λίστα και στην ίδια θέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δηλαδή τη θέση νούμερο 248,συναντάμε τον επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη. Ο 69χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, επεκτείνει τις δουλειές του και στα πετρέλαια και το real estate, με την περιουσία του να αγγίζει 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο 80χρονος Τζορτζ Αργυρός και η οικογένειά του κατακτούν την 340η θέση της λίστας. Πρόκειται για μια οικογένεια που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και των επενδύσεων, με περιουσία 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Την ίδια θέση μοιράζεται μεταξύ άλλων ο Ντιν Μητρόπουλος, ένας 71χρονος επιχειρηματίας από τη Φλόριντα που ασχολείται κι εκείνος με τις επενδύσεις. Το μέγεθος της περιουσίας και αυτού  του Ελληνοαμερικανού ανέρχεται  στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η ίδια θέση και τα ίδια δισεκατομμύρια ισχύουν και για τον τελευταίο Ελληνοαμερικανό της λίστας του Forbes και μάλιστα τον μεγαλύτερο σε ηλικία, αφού είναι 91 ετών! Το όνομα του είναι Αλεξάντερ Σπανός και μαζί με την οικογένειά του ασχολούνται με το real estate στην περιοχή του Λος Άντζελες.

    Πιο δύσκολη η είσοδος στη λίστα το 2017

    Το εντυπωσιακό είναι ότι έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο – ο συνεχώς αυξανόμενος- μέσος όρος της περιουσίας που πρέπει να έχει κάποιος για να εισέλθει σε αυτή τη «λέσχη», καθώς φέτος ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Αξιοσημείωτο είναι τέλος το γεγονός, ότι καμία γυναίκα δεν βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Η πρώτη που συναντάμε καταλαμβάνει την 13η θέση και είναι η Άλις Ουόλτον, η κόρη του ιδρυτή των πολυκαταστημάτων Wal-Mart, του Σαμ Ουόλτον, ο οποίος ασχολείται κυρίως με τις τέχνες και έχει αφήσει τη διαχείριση της εταιρείας στους αδελφούς του. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον «θάνατο» του Obamacare

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Morgan Stanley: Ποιες μετοχές αποτελούν επενδυτική ευκαιρία στην παρούσα φάση

     



    ΣΧΟΛΙΑ