• Business

    Φινάλε με ρεκόρ για τους 3 δείκτες στη Wall Street, κατέρρευσαν οι τράπεζες στην Ιταλία

    • NewsRoom
    Wall Street


    Έστω και την τελευταία στιγμή, ο Dow Jones κατάφερε να αντισταθεί στις πιέσεις τερματίζοντας οριακά σε θετικό έδαφος, την ώρα που και οι υπόλοιποι δείκτες της Wall Street επέστρεψαν σε ανοδικό έδαφος.

    Στο ενδιαφέρον των επενδυτών βρέθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσουν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις του Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Ασία. Την ίδια ώρα απογοήτευση σκόρπισε για ένα ακόμα τρίμηνο η μετοχή της Snap Inc., με την μετοχή της να πέφτει κατά 15%.

    O Dow Jones έκλεισε στις 23.563,50 μονάδες, με άνοδο 0,03%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,14% και ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,32%.

    Στην Ευρώπη, αρνητικό ήταν ο κλίμα στα χρηματιστήρια, με εξαίρεση την Βρετανία και την Γερμανία. Μεγάλες απώλειες σημείωσε η Ιταλία, όπου οι ανησυχία για τις τράπεζες και τα νέα δεδομένα που φέρνει η Ευρώπη οδήγησε σε Sell off τις μετοχές τους.

    Το έναυσμα για την βουτιά στην Ιταλία έδωσε η κίνηση της  ιταλικής τράπεζας Creval, για την άντληση μετρητών έτσι ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των επισφαλών δανείων. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 30%, η Banco BPM κατά 7%, η BPER Banca κατά 4% και  η UBI Banca κατά 3%.

    Παράλληλα, η μετοχή της Credit Agricole σημείωσε απώλειες άνω του 4%, μετά από τα χειρότερα των εκτιμήσεων κέρδη που ανακοίνωσε. Πτώση σημείωσε και ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,25%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,22%,  ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,22%,  ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε  κατά 0,02%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,62% χαμηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,04% και ο πορτογαλικός PSI 20 κατέγραψε απώλειες 0,46%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνέχισε τη βουτιά το Χρηματιστήριο, xαμένος της ημέρας ο Δ. Κουτσολιούτσος



    ΣΧΟΛΙΑ