• Business

    Εξελίξεις στην Alpha Grissin: Νέα δικάσιμος για την αίτηση πτώχευσης η 7η Νοεμβρίου 2018

    Αλιόσσα Γκρίσιν -Ζήνα Γλου

    Αλιόσσα Γκρίσιν – Ζήνα Γλου


    Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της Alpha Grissin αποτελεί το γεγονός ότι η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης (η οποία είχε κατατεθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2017) της εταιρείας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, πήρε πια αναβολή για τις 7 Νοεμβρίου του 2018.

    Αυτό οφείλεται σε σχετική παρέμβαση των πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες κατέθεσαν στο δικαστήριο αίτηση υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η οποία πήρε δικάσιμο για τα μέσα του επόμενου και συγκεκριμένα για τις 12 Ιουνίου. Ως τότε, ισχύει κανονικά το καθεστώς προστασίας από πιστωτές για την Alpha Grissin.

    Εφόσον όμως γίνει δεκτό το αίτημα των τραπεζών από το δικαστήριο, στην εταιρεία -που θα περάσει στον έλεγχο τους- θα τοποθετηθεί ειδικός διαχειριστής, ενώ μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού θα πρέπει να αναζητηθεί νέος επενδυτής. Η Ernst & Young αναμένεται να προταθεί από τις τράπεζες για να αναλάβει το ρόλο του ειδικού διαχειριστή.

    Σύμφωνα με τις τράπεζες η λύση αυτή, η οποία διατηρεί σε λειτουργία την εταιρεία, θα επιτρέψει να σωθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα εμποδίσει την καθολική απαξίωση της εταιρείας που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι οι μέτοχοι της Alpha Grissin είχαν εγκρίνει την πρόταση της διοίκησης, για την κήρυξη της εισηγμένης σε κατάσταση πτώχευσης, με μειοψηφούντα την Intrakat, του Ομίλου Intracom. Η κίνηση θεωρήθηκε επιβεβλημένη, καθώς σύμφωνα με την διοίκηση υπήρχε αδυναμία εξασφάλισης νέου δανεισμού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανατροπή στην υπόθεση πτώχευσης της Alpha Grissin, με παρέμβαση των τραπεζών – Μπαίνει ειδικός διαχειριστής;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλιόσα Γκρίσσιν: Όλη η αλήθεια για την ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ. Οι θέσεις του επιχειρηματία στο mononews.gr



    ΣΧΟΛΙΑ