• Business

    Ευ. Μυτιληναίος: Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα βγει η Ελλάδα από την κρίση

    • NewsRoom
    Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Επικεφαλής Ομίλου Μυτιληναίου


    Για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με μείωση χρέους σε συνδυασμό με απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Μυτιληναίος», Ευ. Μυτιληναίος.

    Όπως επεσήμανε ο κος Μυτιληναίος,μιλώντας στο συνέδριο του Economist στο Καβούρι, η Ελλάδα χρειάζεται μια μείωση χρέους που θα πρέπει να συνδεθεί ευθέως, με συγκεκριμένα βήματα, με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας πως έτσι θα γίνουν οι Έλληνες ιδιοκτήτες του προγράμματος και θα μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

    Με τον τρόπο αυτόν θα δούμε αποτελέσματα σε μήνες, όχι σε χρόνια, πρόσθεσε ο Ευ. Μυτιληναίος, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα υπόλοιπα έχουν αποτύχει.Επιπλέον, ανέφερε ότι χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότηση από τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το σχέδιο κατά τον Ευ. Μυτιληναίο, θα πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και fast track διαδικασίες για μεγάλες επενδύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λ. Φραγκιαδάκης: Στα σκαριά η νέα στρατηγική για τα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα όρια του κραχ οι μετοχές: Γιατί βουλιάζουν όλα. Ποια μεγάλα «σπίτια» πουλάνε τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαύρη μέρα για τις τράπεζες με 11,7% απώλειες, βύθισαν στις 742 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ