• Business

    Εθελουσία εργαζομένων στην Τιτάν: Τί προβλέπει

    • NewsRoom
    ΤΙΤΑΝ

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ


    Πρόγραμμα «μίνι» εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων της Τιτάν σε εργοστάσια και λατομεία που διαθέτει στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη από την εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, για όποιον εργαζόμενο επιλέξει να «πάρει» το πακέτο η εθελουσία εκτός από τις νόμιμες αποζημιώσεις θα προσφέρει επιπλέον γενναία μπόνους. Η ημερομηνία αποδοχής λήγει στις 24 Νοεμβρίου και στόχος της διοίκησης είναι να ανταποκριθούν περίπου 50-60 εργαζόμενοι.

    Η Τιτάν στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 900 εργαζομένους. Σύμφωνα με στελέχη της τσιμεντοβιομηχανίας, ο κλάδος κατασκευών βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Τα σημάδια ήπιας βελτίωσης που εμφανίστηκαν μέσα στο 2014, αναστράφηκαν ραγδαία από το καλοκαίρι του 2015 κι έπειτα, λόγω των capital controls και της περαιτέρω συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας που οδήγησε τη ζήτηση τσιμέντου στα επίπεδα του 1962, δηλαδή σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 65% του μέσου όρου των τελευταίων 50 ετών.

    Χαρακτηριστικό είναι στο εννεάμηνο του 2017 ο κύκλος εργασιών του Τομέα Ελλάδας και Δυτικής Ευρώπης  μειώθηκε κατά 3% και ανήλθε σε 189,9 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 27% σε σύγκριση με το εννεάμηνο 2016 και ανήλθαν σε 20,4 εκατ. ευρώ.

    Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι η ζήτηση φέτος θα κυμανθεί σε επίπεδα αισθητά χαμηλότερα του 2016, καθώς μετά την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, τα επόμενα έργα υποδομών παραμένουν σε στάδιο σχεδιασμού, χωρίς να υπάρχει ακόμα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών.

    Παράλληλα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, παρά την εμφάνιση ορισμένων έργων τουριστικού χαρακτήρα. Η παραγωγή τσιμέντου στην Ελλάδα και το 2017 θα διοχετευτεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε εξαγωγικούς προορισμούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τιτάν: Χαμηλώνουν τον πήχη HSBC και Berenberg

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τιτάν: Με αύξηση τζίρου στα 1,4 δισ. παρά την Ιρμα έκλεισε το 9μηνο



    ΣΧΟΛΙΑ