• Business

    Δημήτρης Κοπελούζος: Η επένδυση στα αεροδρόμια, θετικό σήμα για Ελλάδα και αγορές – Δημιουργούμε 70.000 θέσεις εργασίας

    Δημήτρης Κοπελούζος Πρόεδρος του Copelouzos Group

    Δημήτρης Κοπελούζος Πρόεδρος του Copelouzos Group


    Μέχρι και 70.000 θέσεις εργασίας υπόσχονται οι επικεφαλής της κοινοπραξίας Fraport – Slentel σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. Η 40ετή παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στο ελληνογερμανικό σχήμα, θα προσφέρει για κάθε 1.000.000 επιβάτες, 3.000 νέες θέσεις εργασίας, βοηθώντας έτσι την ελληνική οικονομία ποικιλοτρόπως. Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του «ομίλου Κοπελούζος», Δημήτρης Κοπελούζος (μέτοχος στην Fraport Greece), στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου. Συγχρόνως, επεσήμανε πως το έργο διευκολύνει την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές, δεδομένου ότι έχει εξασφαλίσει δανεισμό από μεγάλα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

    Δημήτρης Κοπελούζος
    Δημήτρης Κοπελούζος

    Επιπροσθέτως, ο δρ Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, υπογράμμισε ότι η επένδυση της Fraport αποτελεί θετικό οιωνό για τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

    Μια νέα εποχή ανοίγει για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Greece Αλεξάντερ Ζίνελ. «Κάναμε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο, όχι μέσα σε μια μέρα αλλά σε μια στιγμή», όπως είπε χαρακτηριστικά. Συνέχισε, τονίζοντας πως η Fraport Greece, είναι ένας οργανισμός που πριν απο ένα χρόνο δεν υπήρχε κι όμως κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Η Ελλάδα, αποτελεί «το άρμα του τουρισμού» και εμείς με την σειρά μας θέλουμε να κάνουμε τους Έλληνες περήφανους γι αυτή την επένδυση.

    fraport-foreis-14-640x330
    O Στέφαν Σούλτε (αριστερά) και ο Alexander Zinell (δεξιά)

    Ορισμένα από τα βασικά σημεία των ομιλιών των επικεφαλής της κοινοπραξίας:

    Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος Fraport AG: “Το 2015 και 2016 είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και τα 14 αεροδρόμια και μπορώ να πω ότι η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικός προορισμός διακοπών. Υπάρχει πολύ υψηλό δυναμικό στην Ελλάδα που αποτελεί έναν από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη που είχαμε. Είχαμε κάποιες δυσκολίες αλλά τα καταφέραμε και αυτό στέλνει θετικό σήμα για τους επόμενους επενδυτές. Θα επενδυθούν 400 εκατ. ευρώ στα αεροδρόμια, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
    […] Πέρυσι είχαμε ανάπτυξη περίπου 10% των περιφερειακών αεροδρομίων. Και εκτιμούμε ότι θα έχουμε περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, κάτι που δημιουργεί θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στη χώρα. Θα συνδυάσουμε τις δυνατότητές μας (σ.σ.: ως εταιρεία) προς όφελος της Ελλάδας ώστε να έχουμε ένα καταπληκτικό success story για την Ελλάδα, τους εργαζόμενους, τον τουρισμό”.

    Fraport+Greece+-+Dufry

    Δημήτρης Κοπελούζος, πρόεδρος ομίλου Κοπελούζος: “[…] Όχι μόνο δεν παίρνουμε χρήματα, αλλά προκαταβάλουμε 1,234 δισ. και για τα επόμενα 4 χρόνια, 100 εκατ. το χρόνο για την επέκταση και ανακατασκευή των αεροδρομίων. Στα επόμενα χρόνια, θα υλοποιηθούν, επιπλέον, επενδύσεις που συνολικά θα φθάσουν τα 1,4 δισ. ευρώ. Με την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η Ελλάδα βγήκε, στην ουσία, στις χρηματαγορές, δεδομένου ότι η επένδυσή μας χρηματοδοτείται από διεθνείς τράπεζες. Η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, θα αποτελέσει το εφαλτήριο επανεκκίνησης της οικονομίας. Σύμφωνα με μελέτες, εκτιμάται ότι τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι θα ασχοληθούν έμμεσα και άμεσα στα περιφερειακά αεροδρόμια”.

    Alexander Zinell, διευθύνων σύμβουλος Fraport Greece: “Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε εμπιστοσύνη σε μας και μας παραχώρησε την ευθύνη να αναλάβουμε 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε κάποιους από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να αιτιολογήσει κάποιος πολιτικά. Έχουμε την εμπιστοσύνη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των μετόχων και των τοπικών κοινωνιών. Τα προηγούμενα δύο χρόνια χρειάστηκε να περάσουμε πολλές δυσκολίες. Θέλουμε να συμμετάσχουμε στην ανάκαμψη της Ελλάδας διότι βλέπουμε τις προοπτικές που παρουσιάζουν τα αεροδρόμια αυτά στα οποία θέλουμε να φέρουμε την αριστεία.
    Πριν από δύο ημέρες, πετύχαμε κάτι που πολλοί θεωρούσαν αδύνατον, αναλάβαμε την λειτουργία 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σε μία μόνο στιγμή. Τη νύχτα της 10ς προς 11η Απριλίου. […]
    Το ερχόμενο καλοκαίρι θα εφαρμόσουμε σειρά από δράσεις για να προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία. Έχουμε, ήδη, αναλάβει τον καθαρισμό, τη βελτίωση της σήμανσης, τη βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής και τη βελτίωση της πυρασφάλειας. Το δεύτερο ήμισυ της χρονιάς θα συνεχιστούν οι κατασκευαστικές εργασίες. Τα αεροδρόμια θα γίνουν αγνώριστα”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μιχάλης Μποδούρογλου: Επενδυτής-μυστήριο στη ναυτιλιακή του – Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Πώς ετοιμάζεται η Navios για τη δραστική μείωση των εκπομπών θείου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λέων Πατίτσας: Επιτέλους αγόρασε φορτηγό πλοίο



    ΣΧΟΛΙΑ