• Business

    D.Beko: Γιατί η Carlsberg ενισχύει τα ελληνικά εργοστάσιά της

    Εργοστάσιο Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο


    Τη δέσμευση του ομίλου Carlsberg στην ελληνική οικονομία και στις προοπτικές υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, Dejan Beko, τονίζοντας πως «είμαστε εδώ και επενδύουμε στην ανάπτυξη των εργασιών μας».

    Όπως είπε ο κ. Beko κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις για την επέκταση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά και την ενδυνάμωση των παραγωγικών της γραμμών. Συνολικά την περίοδο 2015-2018 υπολογίζονται συνολικές επενδύσεις ύψους 12,2 εκατ. ευρώ.

    Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία της νέας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο στη Σίνδο, κόστους 3,4 εκατ. ευρώ, όπου παράγονται οι νέες καινοτόμες συσκευασίες για την βαρελίσια μπίρα. Πρόκειται για μια νέα γραμμή που υποκαθιστά τις εισαγωγές των συγκεκριμένων προϊόντων από την Σερβία και παράλληλα δίνει νέα δυναμική στις εξαγωγές. Επιπλέον, καθιστά ευκολότερη και πιο οικονομική τη μεταφορά και διανομή των συγκεκριμένων προϊόντων στην ελληνική επικράτεια.

    Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία παρουσίασε σχέδιο στα κεντρικά του ομίλου στην Δανία με τα οφέλη και τους λόγους που θα έπρεπε η συγκεκριμένη επένδυση να γίνει στην Ελλάδα και τελικά πέτυχε το στόχο της.

    Ανταγωνισμός

    Η παραπάνω επένδυση έρχεται σε μια καλή στιγμή για την εταιρεία. Σύμφωνα με τον κ. Beko, οι πωλήσεις αυξάνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όταν η συνολική κατανάλωση μπίρας υποχωρεί κατά 10% (στοιχεία υπουργείου) ενώ ανάλογη αισιοδοξία υπάρχει για τη συνέχεια.

    Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, οι πωλήσεις στο σύνολο του έτους αναμένεται να κλείσουν υψηλότερα από πέρυσι, διευρύνοντας περαιτέρω το μερίδιο της εταιρείας που σήμερα είναι στο 29,1%( στοιχεία υπουργείου).

    Όσον αφορά στις συνθήκες του ανταγωνισμού μετά το πρόστιμο που επέβαλλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ο κ. Beko υπογράμμισε ότι είναι ακόμη νωρίς για να κριθεί κατά πόσον έχουν βελτιωθεί έκτοτε.

    Να σημειωθεί ότι η εταιρεία απασχολεί πάνω από 450 υπαλλήλους και 2.000 συνεργάτες και προμηθευτές ενώ μόνο πέρυσι έχει καταβάλλει πάνω από 70 εκατ. ευρώ σε φόρους στο ελληνικό κράτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τιτάν: Κατεβάζει τον πήχη για τη μετοχή η Euroxx

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέο «Βατερλό»: Στον αέρα η επένδυση 40 εκατ. στη Σιθωνία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Intrakat: Δημιουργεί boutique hotel στην καρδιά της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ