• Business

    BlackRock: Ποια βήματα να ακολουθήσετε μετά από μια καταστροφή


    Οι επιπτώσεις μιας φυσικής καταστροφής μπορούν να γίνουν αισθητές πολύ καιρό μετά το «τέλος της καταιγίδας». Και ενώ είναι μια θλιβερή αλήθεια ότι πολλά πράγματα δεν μπορούν απλά να ξαναχτιστούν ή να αντικατασταθούν, πρέπει να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Mε τον δικό μας ρυθμό.

    Πολλοί άνθρωποι στην Αμερική που επιθυμούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους μετά από μια μεγάλη  φυσική καταστροφή, όπως οι κυκλώνες Harvey και Irma, βρίσκονται συχνά μπροστά από έναν μεγάλο πειρασμό: Να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα του «401 (k)»

    (σσ. Το 401(k) είναι η συμφωνία μεταξύ του εργοδότη και του εργαζόμενου μέσω της οποίας ο εργοδότης αφαιρεί από τον μισθό του εργαζόμενου ένα ποσό – το οποίο μπορεί να φτάσει έως τις 18.000 δολάρια τον χρόνο και το οποίο συχνά μπορεί να είναι με τη μορφή ομολόγων ή μετοχών – το οποίο επιστρέφεται απευθείας στον τελευταίο μετά την συνταξιοδότησή του. Ο μισθός του εργαζόμενου φυσικά μειώνεται, ωστόσο καθώς η συμφωνία για το ύψος του ποσού γίνεται κάθε χρόνο πριν την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, επωφελείται καθώς μειώνεται και το ποσό που πρέπει να πληρώσει σε φόρο εισοδήματος στο αμερικανικό κράτος.)

    Αν υπάρχει ένα «κουμπί ασφαλείας» που μπορείς να εμπιστευτείς είναι να έχεις δημιουργήσει ένας ισορροπημένο πλάνο με τις εισφορές του 401 (k). Kαι υπάρχουν πολύ λίγες σημαντικότερες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από μια φυσική καταστροφή. Ωστόσο, η απόφαση «για να το ενεργοποιήσεις» δεν έρχεται χωρίς συνέπειες.

    Εξερευνήστε άλλες πηγές ανακούφισης πρώτα

    Ασφάλειες ιδιοκτησίας ή ομοσπονδιακά δάνεια αποκλειστικά για τις καταστροφές δημιουργούνται ειδικά για αυτές τις περιόδους ανάγκης. Ωστόσο, αν η βοήθεια καθυστερεί ή είναι δεσμευμένη με αυστηρούς κανονισμούς, ίσως είναι δελεαστικό να στραφείτε στις εισφορές του 401 (k).

    Εξετάστε ένα δάνειο και όχι μια απόσυρση

    Η απόσυρση των χρημάτων των εισφορές του 401 (k) έχει σχεδόν πάντα φορολογικές επιπτώσεις, ενώ μπορεί να περιλαμβάνει ποινή πρόωρης απόσυρσης για τους συμμετέχοντες κάτω από την ηλικία των 59 ½ ετών. Ένα δάνειο από τα συγκεκριμένες εισφορές, από την άλλη πλευρά, που μπορεί να περιοριστεί για το ακριβές ποσό που χρειάζεστε, και εξυπηρετείται στην ώρα τους, δεν έχει τις ίδιες συνέπειες.

    Κατανοήστε όμως πρώτα το πραγματικό κόστος του δανείου

    Ενώ ένα δάνειο εξαλείφει το πρόσθετο κόστος των φόρων και των κυρώσεων που θα αποφέρει μια συνολική απόσυρση, πρέπει πάντα να επιστραφεί με τόκους. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να κατανοήσετε πλήρως το κόστος των κινήσεών σας:

    Σπάζοντας τον κουμπαρά του 401 (k) (ειδικά, σε περίπτωση που περιέχει μετοχές) μπορείτε να χάσετε τις επιστροφές που προσφέρει η αγορά.

    Αντίθετα με τις  εισφορές προς τον λογαριασμό 401 (k), οι αποπληρωμές των δανείων προς αυτόν δεν σας βοηθούν να μειώσετε το ποσό που πληρώνεται στην εφορία, καθώς γίνονται με δολάρια που έχουν πρώτα φορολογηθεί.

    Στις αποπληρωμές δανείων προς τον 401 (k) δεν συμμετέχουν οι εργοδότες

    Τα κρυφά κόστη αυξάνονται αν αποφασίσετε να μειώσετε το μέγεθος των εισφορών προς τον λογαριασμό του 401 (k) ή να μην χρησιμοποιήσετε το πλεονέκτημα καθόλου, με σκοπό να αποπληρώνετε τις δόσεις του δανείου.

    Πληρώστε το δάνειο το συντομότερο δυνατό

    Και πάλι, οι εισφορές του 401 (k) υπάρχουν για κάποιο λόγο. Αν αποφασίσετε να πάρετε δανικά χρησιμοποιώντας τις εισφορές του συγκεκριμένου λογαριασμού, μέχρι να βγουν οι αποζημιώσεις ή τα ειδικά ομολογιακά δάνεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε την πειθαρχία να εξοφλήσετε το δάνειο το συντομότερο δυνατό.

    Παρά ταύτα, αν χρειαστεί να σπάσετε το “κουμπί ασφαλείας”, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα σταθερό πλάνο στη θέση του, για να συμβάλλετε στη διατήρηση της ασφάλειας στην  μελλοντικής σας συνταξιοδότηση.

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  BlackRock Blog: Ποιες είναι οι συνέπειες της συμφωνίας για την αύξηση στο ανώτατο όριο του χρέους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  BlackRock Blog: Δημιούργησε ένα χαρτοφυλάκιο ομολόγων με γνώμονα την κοινωνία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  BlackRock Blog: Τι μας δείχνει (ή δεν μας δείχνει) η χαμηλή μεταβλητότητα



    ΣΧΟΛΙΑ