• Business

    BlackRock Blog: Τεχνητή νοημοσύνη: Εξέλιξη ή επανάσταση; Τι σημαίνει για τους επενδυτές


    Η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial intelligence) δεν θα εμφανιστεί ξαφνικά και θα αλλάξει την ζωή μας όπως την ξέρουμε μέχρι τώρα, ακριβώς επειδή βρίσκεται ήδη στην καθημερινότητά μας.

    Λόγω της τεχνητής νοημοσύνης λοιπόν, έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει δραματικά ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με την τεχνολογία, από το τηλέφωνο που κρατάμε στο χέρι σας, μέχρι τα οικονομικά μοντέλα που κατασκευάζουμε στη BlackRock για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας.

    Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια φυσική εξέλιξη της τεχνολογίας που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70. Αυτή η σταθερή πορεία της έχει επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια από την άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε μάζες δεδομένων και βελτιωμένη ισχύ των υπολογιστών – τα δύο συστατικά που είναι απαραίτητα για την κλιμάκωση της.

    Για να γίνει πραγματικά κατανοητή η τεχνητή νοημοσύνη, πρέπει κανείς να κοιτάξει πέρα ​​από τους τίτλους, πέρα ​​από τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω της – πρέπει να εστιάσει και στην τεχνολογία που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Όλα αυτά προσθέτουν τρομερές ικανότητες αλλά και τη δυνατότητα να ανακαλύψει κανείς πατέντες και τάσεις που μέχρι τώρα ήταν απροσπέλαστες.

    Ο αντίκτυπος στην επένδυση

    Ο εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας λαμβάνει χώρα σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, όπου οι δυνατότητες εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης δεν ήταν ποτέ άλλοτε μεγαλύτερες.

    Στη BlackRock, για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη υπάρχει πίσω από όλες τις δραστηριότητές μας: από τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε μέχρι να βοηθάμε τους πελάτες μας να επενδύσουν στις αγορές αλλά και να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες τους και τις προτιμήσεις τους σε επενδυτικά προϊόντα.

    Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει τη διαδικασία της επένδυσης πιο έξυπνη, φθηνότερη και καλύτερη για τους επενδυτές – ακόμη και χωρίς να το γνωρίζουν.

    Οι εταιρείες που δεν αποδέχονται την μέθοδο της τεχνητής νοημοσύνης, πιθανότατα θα υποφέρουν κατά τον ίδιο τρόπο με εκείνες που απέρριπταν αντίστοιχα τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο τρόπος με τον οποίο κινείται η ίδια η τεχνολογία και δεν μπορεί να σταματήσει. Σταδιακά, θα ενσωματωθεί ολοένα και περισσότερο στις καθημερινές μας συνήθειες.

    Υπό αυτή την έννοια, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει δραματικά τη ζωή μας. Αλλά τονίζεται πως πρόκειται για μια εξέλιξη και όχι μια επανάσταση που μας έχει φέρει σε αυτό το σημείο.

    Το κείμενο είναι του Jody Kochansky, επικεφαλής του Aladdin Product Group της BlackRock. 

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Διαβάστε αυτά τα 7 βιβλία φέτος το καλοκαίρι και θα μάθετε να επενδύετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Αναζητώντας ευκαιρίες στα βιομηχανικά μέταλλα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί έχει σημασία ο ακριβής υπολογισμός των οικονομικών κύκλων



    ΣΧΟΛΙΑ