• Business

    BlackRock Blog: Οι αγορές μετοχών δίνουν σταθερά κέρδη

    Elon Musk-Tesla

    Elon Musk-Tesla


    Ήπιος ενθουσιασμός επικράτησε στην αγορά μετοχών μετά την ευρεία θετική αναφορά των κερδών αυτού του τριμήνου. Ο ενθουσιασμός των επαναλαμβανόμενων νέων υψηλών επιπέδων στις χρηματιστηριακές αγορές φαίνεται να είναι ήπιος. Ωστόσο, υπάρχουν σταθερά θεμελιώδη στοιχεία και αποδόσεις στο δεύτερο εξάμηνο, με το τελευταίο να παρακολουθεί σε μεγάλο βαθμό την αύξηση των κερδών.

    26500_BII_COTW__081417_v4_blog

    Άξια προσοχής είναι η «αντίδραση» των τιμών την ημέρα που οι εταιρείες γνωστοποίησαν τα κέρδη τους. Οι μετοχές εταιρειών που συγκρούστηκαν με τις εκτιμήσεις τόσο των κερδών ανά μετοχή (EPS) όσο και των πωλήσεων υπερέβησαν ελαφρώς την ευρύτερη αγορά, αν όχι καθόλου, όπως δείχνει το παραπάνω διάγραμμα.

    Υψηλές βλέψεις για το δεύτερο μισό

    Θα είναι πιο δύσκολο για τις εταιρείες να επιτύχουν την ίδια αύξηση του EPS κατά το δεύτερο εξάμηνο, καθώς η ανάκαμψη των κερδών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 παρουσιάζει μεγαλύτερα εμπόδια. Η έντονη συμβολή του ενεργειακού τομέα στα κέρδη μειώνεται, αφού η ανάκαμψη των κερδών του έφτασε σχεδόν το 1/4 της αύξησης των πωλήσεων στην αγορά των ΗΠΑ και το ήμισυ της ευρωπαϊκής παραγωγής το δεύτερο τρίμηνο. Μια ισχυρότερη αποτίμηση του ευρώ θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των κερδών μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών. Ο δείκτης αναθεώρησης των κερδών στην Ευρώπη έχει μειωθεί στην πτώση του ενός έτους.

    Συμπέρασμα:

    Οι θεμελιώδεις αρχές παραμένουν θετικές κατά το δεύτερο εξάμηνο, με τις αποδόσεις να συμβαδίζουν γενικά με την αύξηση των κερδών. Το προσεκτικό επενδυτικό κλίμα πρέπει να κρατήσει υπό έλεγχο τα πολλαπλάσια αποτίμησης, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α. Υπάρχουν ωστόσο ευκαιρίες στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, καθώς οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, η βελτίωση των θεμελιωδών εταιριών και οι εύλογες αποτιμήσεις παρέχουν υποστήριξη.

    Το κείμενο είναι του Richard Turnill BlackRock Global Chief Investment Strategist

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Η χαμηλή μεταβλητότητα ήρθε για να μείνει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Τεχνητή νοημοσύνη: Εξέλιξη ή επανάσταση; Τι σημαίνει για τους επενδυτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Διαβάστε αυτά τα 7 βιβλία φέτος το καλοκαίρι και θα μάθετε να επενδύετε



    ΣΧΟΛΙΑ