• Business

    BlackRock Blog: Οι σύγχρονες γυναίκες δημιουργούν οι ίδιες το οικονομικό τους μέλλον


    Η τελευταία έρευνα της BlackRock με τίτλο “Global Investor Pulse”, επικεντρώθηκε και ανέλυσε τις απόψεις των γυναικών της γενιάς του millennium αναφορικά με τις επενδύσεις. Επιδίωξη αυτής της έρευνας είναι να γίνουν κατανοητές οι ανησυχίες, οι τάσεις και οι συμπεριφορές των γυναικών της γενιάς αυτής. Ευτυχώς, τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν βασικές ιδέες για το πώς αντιμετωπίζουν οι γυναίκες του millennium τα οικονομικά τους στο σημερινό περιβάλλον.

    Εστιάζοντας μακροπρόθεσμα

    Στη φετινή έρευνα, παρατηρήθηκε πτώση της εμπιστοσύνης όλων των Αμερικανών κατά 10 μονάδες σε σχέση με αυτό που βρέθηκε στην προηγούμενη έρευνα. Η εμπιστοσύνη των γυναικών του millennium, μειώθηκε από το 42% το 2015 στο 32% το 2017. Όπως και οι περισσότεροι Αμερικανοί, λοιπόν, έτσι και οι γυναίκες αυτές ανησυχούν έντονα για το υψηλό κόστος ζωής (σε ποσοστό 64%) αλλά και για τα χρέη τους.

    Αν και πολλοί αγωνιούν να αντιμετωπίσουν ζητήματα χρέους και πώς να διεκπεραιώσουν άμεσες οικονομικές προτεραιότητες, οι γυναίκες του millennium δεν έχουν απομακρυνθεί από τους μακροπρόθεσμους οικονομικούς τους στόχους. Στην πραγματικότητα, το πιο σημαντικό οικονομικό ζήτημα για αυτές είναι η συνταξιοδότηση.

    Προγραμματισμός για το μέλλον

    Αν και κάνουν θετικά βήματα για να πάρουν τον έλεγχο του οικονομικού τους μέλλοντος, οι γυναίκες του millennium, κατανοούν την πίεση του να ζουν σε μια εποχή που τα προσδόκιμο ζωής αυξάνεται. Το 60% εξ αυτών ανησυχεί για την εξάντληση των αποταμιεύσεών τους κατά τη διάρκεια της σύνταξης και το 54% πιστεύει ότι πιέζονται για οικονομικούς λόγους να συνεχίσουν να εργάζονται περισσότερο σε σχέση με τους γονείς τους. Ευτυχώς, η χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων για την παρακολούθηση των αποταμιεύσεων για τα χρόνια της σύνταξης αυξάνεται σταδιακά στις νεότερες γενιές. Περίπου τα 2/3 των γυναικών του millennium που χρησιμοποιούν αυτά τα ηλεκτρονικά εργαλεία για να παρακολουθούν τις αποταμιεύσεις τους έχουν λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη βελτίωση των προοπτικών συνταξιοδότησης.

    Οι περισσότερες γυναίκες που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά εργαλεία για την παρακολούθηση και τη διαχείριση των επενδύσεών τους αναφέρουν ότι τα εργαλεία αυτά έχουν κάνει τη διαφορά (94%). Η χρήση της τεχνολογίας για τη διαχείριση των οικονομικών δεν είναι συμπεριφορά μόνο της γενιάς του millennium (δείτε το διάγραμμα παρακάτω), αλλά η νέα γενιά αρχίζει να αντιλαμβάνεται περισσότερο από τις προηγούμενες γενιές πως τα οφέλη από τη χρήση online εργαλείων για επενδύσεις είναι μεγάλα.

    chart-millennial-women

    Συνοψίζοντας, η φετινή έρευνα κάνει σαφές πως οι γυναίκες του millennium αντιμετωπίζουν τις οικονομικές προκλήσεις -τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα- με ρεαλισμό και κάνοντας ουσιαστικά βήματα προς αυτό το σκοπό.

    Το κείμενο είναι της Nina Duraiswami, ερευνήτρια της ομάδας Marketing Insights της BlackRock.

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr



    ΣΧΟΛΙΑ