• Business

    BlackRock Blog: Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για ρίσκο


    Η παγκόσμια οικονομία διανύει μια περίοδο συγχρονισμένης και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, ακόμη και αν ο πληθωρισμός παραμένει σε μειωμένα επίπεδα. Ένα τέτοιο περιβάλλον μοιάζει φιλόξενο για τα assets κινδύνου.

    009114A_US1_COTW_V2_blog

    Επανεξέταση των αποδόσεων

    Όπως προαναφέρθηκε λοιπόν, παγκοσμίως υπάρχει ένα περιβάλλον συγχρονισμένης και βιώσιμης οικονομικής επέκτασης, όπως αναλύεται στην ανάλυση της BlackRock με τίτλο “Global investment outlook: Midyear 2017″. Η ανάπτυξη της ευρωζώνης επιταχύνθηκε και οι βραχυπρόθεσμες ανησυχίες για την Κίνα είναι πιθανόν υπερβολικές. Ωστόσο, συνολικά παρατηρείται ένα περιβάλλον χαμηλότερης ανάπτυξης και χαμηλών επιτοκίων. Αυτό υποδηλώνει ότι η σύγκριση του σημερινού οικονομικού περιβάλλοντος με αυτό που επικρατούσε στο παρελθόν, ενδέχεται να μην αποτελεί ένα «χρήσιμο εργαλείο» για τις μελλοντικές αποδόσεις, όπως συνέβαινε κατά τη διάρκεια προηγούμενων οικονομικών κύκλων.

    Ένα εύρωστο οικονομικό περιβάλλον συνήθως πάει χέρι-χέρι με τη χαμηλή μεταβλητότητα της αγοράς. Υπάρχουν κίνδυνοι για την υιοθέτηση τυχόν λανθασμένων πολιτικών, καθώς η Fed σκοπεύει να κλείσει τον ισολογισμό της και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξετάζει τη μετατόπιση προς μικρότερες εξαγορές assets. Μια απότομη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων θα μπορούσε να υποτιμήσει τα assets κινδύνου, αλλά αναμένεται και οι δύο κεντρικές τράπεζες να προχωρήσουν με σταθερά και προσεκτικά βήματα.

    Όπως και να ‘χει, δουλειά των επενδυτών είναι να αναλαμβάνουν ρίσκα και την τρέχουσα περίοδο οι μετοχές συμπεριφέρονται καλύτερα σε σύγκριση με το fixed income. Οι ευρωπαϊκές, και οι ιαπωνικές μετοχές -καθώς και εκείνες των αναδυόμενων αγορών- είναι ιδιαιτέρως ελκυστικές, όπως και ο παράγοντας momentum. Αντιθέτως, τα μεγάλα κρατικά ομόλογα καλύτερα να αποφεύγονται, καθώς τώρα είναι προτιμότερα εκείνα που έχουν να κάνουν με τον πληθωρισμό.

    Το κείμενο είναι του Richard Turnill, Global Chief Investment Strategist της BlackRock

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Το Momentum ενδέχεται να αποτύχει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Πώς ο «εφιάλτης» των φοιτητικών δανείων γονατίζει την οικονομία των ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί έχει σημασία ο ακριβής υπολογισμός των οικονομικών κύκλων



    ΣΧΟΛΙΑ