• Business

    BlackRock Blog: Πώς ένας Αμερικάνος μπορεί να μεγιστοποιεί τη σύνταξή του

    • NewsRoom


    Παρακάτω θα δούμε κάποιες από τις κορυφαίες συμβουλές για μία σωστή στρατηγική συνταξιοδότησης.

    1. «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»

    Η εμπιστοσύνη στις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 64% σε σύγκριση με την περσινή έρευνα, επειδή οι πρόσφατες επενδυτικές επιδόσεις ήταν σχετικά ισχυρές. Το πρόβλημα είναι ότι οι προβλέψεις της βιομηχανίας υποδηλώνουν ότι οι μελλοντικές αποδόσεις ενδέχεται να είναι χαμηλότερες από ό,τι στο παρελθόν.

    Αυτό είναι ένα σοκ για τους περισσότερους – το 65% των επενδυτών που ερευνήσαμε δεν είχε ακούσει για την πρόβλεψη. Ωστόσο, σχεδόν το 15% των ερωτηθέντων έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για χαμηλότερες αποδόσεις. Η συμβουλή τους; Αρχίστε να αποθηκεύετε περισσότερα τώρα. Ο χρόνος είναι το μέγιστο πλεονέκτημά σας για σύνθετες αποδόσεις, βοηθώντας σας να αναπληρώσετε το ενδεχόμενο χαμηλότερων αποδόσεων.

     2. Χρησιμοποιήστε το ή χάστε το: Επωφεληθείτε από όλους τους διαθέσιμους πόρους

    Η πάροδος του χρόνου πέρα από σοφία, φέρνει και καλύτερες συνταξιοδοτικές συνήθειες εξοικονόμησης. Διαπιστώσαμε ότι οι baby boomers έχουν 43% περισσότερες πιθανότητες από τα μέλη της gen x να εκμεταλλευτούν τα εργαλεία προγραμματισμού συνταξιοδότησης. Αλλά, ανεξάρτητα από το γενεαλογικό στάδιο στο οποίο εμπίπτει κανείς, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε εργαλείο που έχετε στη διάθεσή σας -ιδίως δεδομένης της προοπτικής χαμηλότερων αποδόσεων.

    3. Δράστε με βάση την ηλικία σας

    Τα εξήντα μπορεί να είναι τα νέα σαράντα, αλλά όσον αφορά στην κατανομή επενδύσεων, πρέπει κανείς να πράττει με βάση την ηλικία του . Στην πραγματικότητα, η έρευνά μας διαπίστωσε ότι, σε σύγκριση με εκείνους που πλησιάζουν τη συνταξιοδότηση, οι νεότεροι επενδυτές είναι πιο άνετοι με στρατηγικές επιθετικής ανάπτυξης, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να χάσουν χρήματα όταν η αγορά εξασθενίσει. Οι baby boomers, από την άλλη πλευρά, ήταν πιο πιθανό να προτιμούν τη συντηρητική ανάπτυξη, με μικρότερες αποδόσεις, αλλά λιγότερες πιθανότητες να χάσουν χρήματα.

    4. Μην παρακολουθείς απλώς τον αγώνα, πάλεψε

    Ενδέχεται να έχετε ακούσει ότι πρέπει να συνεισφέρετε αρκετά για να πετύχετε τα μέγιστα στις μάχες της εταιρείας σας. Πρόκειται για έναν βασικό κανόνα που οι γυναίκες φαίνεται να έχουν κατανοήσει αρκετά καλά: Καταλήξαμε στο ότι οι γυναίκες έχουν 21% περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να επωφεληθούν από κάτι τέτοιο, λόγω των υψηλότερων μισθών.

    Είναι ένα μεγάλο βήμα προς την συνταξιοδότηση. Αλλά για τους άνδρες και τις γυναίκες στις ΗΠΑ, η απώλεια ακόμα και του 5% της αμοιβής δεν είναι πιθανό να φτάσει στο στόχο τους για την περίοδο συνταξιοδότησης.

    Για εσάς που βρίσκεστε ήδη στο σωστό δρόμο – συνεχίστε την προσπάθεια. Και για όσους είναι ακόμα κάτω στην καμπύλη, να θυμάστε ότι ο αγώνας απέχει πολύ από το τέλος. Υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να ανατρέψετε την κατάσταση.

    Το κείμενο είναι της Anne Ackerley Head of BlackRock’s U.S. & Canada Defined Contribution 

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  BlackRock Blog: Νέα δεδομένα για την κατάταξη κινδύνου BSRI των χωρών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  BlackRock Blog: Μην το φτιάξετε και το ξεχάσετε-Να παρακολουθείτε το πορτοφόλιο σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Οι ευκαιρίες εμφανίζονται όταν οι κεντρικές τράπεζες αποκλίνουν



    ΣΧΟΛΙΑ