• Business

    Barclays: Έπεται των γερμανικών εκλογών το ζήτημα του χρέους


    Εντός του έτους η απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα, επισημαίνει η Barclays, κάνοντας αναφορά σε μηνιαίες αγορές 115 εκατ. ευρώ εκτός των περιόδων αξιολογήσεων.

    Η τράπεζα προβλέπει σε σημερινή της έκθεση ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ότι η ανάπτυξη φέτος θα παραμείνει στάσιμη, ενώ η άνοδος θα φτάσει το ποσοστό 1,4% του ΑΕΠ το 2018. Ωστόσο, δεν προβλέπεται συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές για την μείωση του χρέους.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση, «απαιτείται ακόμη αξιοσημείωτη προσπάθεια για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με τις σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων πιστωτών για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας να αποτελούν τα βασικά εμπόδια».

    Παράλληλα, σύμφωνα με την Barclays αξιολογείται ότι θα υπάρξει απόφαση από την ΕΚΤ εντός του έτους για το αν θα συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κάνοντας λόγο για μικρές αγορές της τάξεως των 115 εκατ. ευρώ μηνιαίως εκτός των περιόδων που βρίσκεται σε εξέλιξη αξιολόγηση του προγράμματος.

    Η τράπεζα υπογραμμίζει ότι το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να παραμείνει στάσιμο για τρίτο συνεχόμενο έτος φέτος, εμφανίζοντας μέτρια ανάπτυξη 1,4% το 2018.

    Συγχρόνως, σημειώνει ότι το σενάριο για πρόωρες εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2018 είναι αρκετά πιθανό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αισιόδοξος ο Σόιμπλε: Θα έχουμε συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Citigroup: Ναι στη δόση, όχι στο χρέος και στο QE από το Eurogroup

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλαλούμ με τον Τσίπρα – Άλλα είπε στον Λε Μερ, άλλα στον Τουσκ



    ΣΧΟΛΙΑ