• Business

    Ήρεμοι σήμερα οι traders στο ΧΑ


    Αναδιάρθρωση σήμερα για το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), στο οποίο μετά από οκτώ ημέρες ανοδικής πορείας, οι traders δείχνουν έτοιμοι να αποκτήσουν και πάλι μέρος των κερδών τους, μιας και οι διεργασίες μέχρι το Eurogroup της 22ας Μαΐου αποτελούν «ομιχλώδες τοπίο». Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,24% στις 747 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

    Η πτώση αρκετών μετοχών του ταμπλό, που καταγράφηκε σήμερα (Παρασκευή 5 Μαΐου), θα έλεγε κανείς πως ήταν προβλέψιμη, με την αγορά να είναι λογικό να χρειάζεται μια ανάσα, μετά από μία κίνηση που ξεπέρασε τις 70 μονάδες.

    Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται λοιπόν ακόμη τα πράγματα, κάτι που θα αποσαφηνιστεί στα επόμενα πολιτικά “ραντεβού”. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των G7 στην Ιταλία (11-13/5) όπου αναμένεται να συγκληθεί Washington Group για την Ελλάδα και το χρέος. Παράλληλα, στο πλάνο είναι ένα επιπλέον τακτικό EWG (στις 15/5) που αποσκοπεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου. Στο Eurogroup θα παρουσιαστεί το Compliance Report στο οποίο θα καταγράψουν οι θεσμοί τη “συμμόρφωση” της κυβέρνησης.

    Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank σημειώνει απώλειες 3%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, Grivalia, Folli Follie, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΟΛΠ και Τιτάν.

    Στον αντίποδα, η Jumbo συνεχίζει το ανοδικό της σερί,ενώ μικρή είναι η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Μυτιληναίο, Σαράντη και ΜΕΤΚΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρίγκιπας Φίλιππος: Τα ποτά, οι εξωσυζυγικές σχέσεις και η αντιπάθεια με την μητέρα της Ελισάβετ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: To Twitter γιορτάζει την αποχώρηση Τσανγκ (pics)

    MH XAΣΕΤΕ: Το αντίο της Daily Mail στον πρίγκιπα Φίλιππο (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ