• Business

    Ακρίτας: Βελτιωμένες πωλήσεις και περιορισμό ζημιών στο πρώτο εξάμηνο

    • NewsRoom


    Σε ανοδική πορεία κινήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2017 τα οικονομικά μεγέθη της «Ακρίτας ΑΕ», με τη βιομηχανία ξύλου ν΄ αναμένει την αναδιάρθρωση των τραπεζικών της δανείων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία, στο πρώτο εξάμηνο φέτος ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 21,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και διαμορφώθηκε στα 14,7 εκατ. ευρώ.

    Βελτίωση παρουσίασαν και τα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρείας (+ 55%), με τις ζημίες να διαμορφώνονται σε 367.331 ευρώ, από 833.489 ευρώ στο πρώτο εξάμηνο πέρυσι. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η “πορεία της κερδοφορίας συνδέεται άμεσα με την αυξητική πορεία των πωλήσεων και τη διαχείριση του κόστους λειτουργίας, πιστοποιώντας τις προβλέψεις για την επιστροφή των αποτελεσμάτων σε θετικό πρόσημο για το σύνολο του 2017”.

    Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της «Ακρίτας ΑΕ» είναι υπό διαπραγμάτευση στην κατηγορία επιτήρησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η διοίκηση εκτιμά ότι η παρούσα κατάσταση, της επιτήρησης, αναμένεται να αναστραφεί στο άμεσο μέλλον, καθώς η υλοποίηση του σχεδίου που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ακρίτας και των πιστωτριών τραπεζών για την αναδιάρθρωση του δανειακού χρέους και της αναχρηματοδότησης της εταιρείας, θα ενεργοποιηθεί μέχρι τέλους του 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: Το νέο multi-brand που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Γερμανός: Το θαύμα της Sunlight – Πώς έγινε κερδοφόρα μέσα σε έναν χρόνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παίρνει μπροστά και πάλι το Νεώριο – Ανάσα για τους εργαζόμενους και τη Σύρο



    ΣΧΟΛΙΑ