• Business

    Επένδυση Vodafone: Τέσσερις μήνες για μια σφραγίδα!!!

    • Contributor
    Στέργιος Πιτσιόρλας

    Στέργιος Πιτσιόρλας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης


    Από τον περασμένο Αύγουστο έχει εισαχθεί προς συζήτηση στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), η μεγάλη επένδυση της Vodafone στα δίκτυα Νέας Γενιάς στη χώρα μας ώστε να ενταχθεί στο περίφημο “fast track” για ταχεία αδειοδότηση. Προσέξτε, για να φτάσει ο φάκελος μέχρι την ΔΕΣΕ σημαίνει πως έχει εξεταστεί η πληρότητά του, κλπ, και οι υπουργοί βάζουν τις τυπικές υπογραφές αφού λύσουν τις απορίες τους.

    Έχουν περάσει τέσσερις μήνες και ακόμα δεν έχουν μπει εκείνες οι υπογραφές των υπουργών! Μάλιστα αν δεν μπουν αυτή την εβδομάδα, πάμε για Δεκέμβριο αφού ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Δήμος Παπαδημητρίου αναχωρεί εντός του μήνα για περιοδεία στην Αυστραλία!

    Φανταστείτε, πως δεν πρόκειται για κανέναν τυχάρπαστο (ορισμένοι θέλουν να εντάξουν έργα στο “fast track”!) αλλά για πολυεθνικό όμιλο που ήδη προχωρά τη συγκεκριμένη επένδυση!

    Γιατί δεν βάζει πλάτη ο έχων τη συναρμοδιότητα υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας; Γιατί την τελευταία φορά που συνεδρίασε η ΔΕΣΕ ο κ. Παπαδημητρίου ξέχασε να τον καλέσει. Τελικά ο Στ. Πιτσιόρλας ειδοποιήθηκε στο παρά πέντε, αλλά δεν κατάφερε να πει ούτε λέξη σε ολόκληρη τη συνεδρίαση.

    Στέργιος Πιτσιόρλας στο mononews.gr 

    Σε επικοινωνία που είχε το γραφείο του κ. Πιτσιόρλα με το mononews στις 10,30 το πρωί (μετά την δημοσίευση του κειμένου) επισημάνθηκε ότι στην συγκεκριμένη σύσκεψη ο υπουργός όχι μόνο εξήγησε τις θέσεις του αλλά υποστήριξε την επένδυση της Vodafone επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπογραφεί τάχιστα από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).



    ΣΧΟΛΙΑ