• Business

    Ελληνική επιτυχία: O Παναγιώτης Αλαμάνος στην Ομοσπονδία Μεσογειακών Ορκωτών Λογιστών

    • NewsRoom


    Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, το 15ο ετήσιο Συνέδριο της FCM που εκπροσωπεί τις επαγγελματικές οργανώσεις των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών των μεσογειακών χωρών.  Ο κεντρικός άξονας των ομιλιών στο συνέδριο ήταν γύρω από τον τίτλο του συνεδρίου: «Παράθυρο στο μέλλον», με ομιλίες και συζητήσεις για τις προοπτικές του επαγγέλματος, την ανανέωσή του με νέο δυναμικό, και την αύξηση της παραγωγικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών, με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών.

    Στη βασική του ομιλία ο αναπληρωτής πρόεδρος της IFAC κ. In-Ki- Joo αναφέρθηκε στην ανάγκη της υποστήριξης και ενθάρρυνσης των νέων που έχουν ταλέντο και παίρνουν πρωτοβουλίες μέσα στο επάγγελμα, ενώ ο αντιπρόεδρος της FCM κ.Pilippe Arraou έκανε μια εκτενή αναφορά στο πώς τα νέα τεχνολογικά δεδομένα στην ψηφιακή εποχή δημιουργούν και νέες ποιοτικές συνθήκες ανάπτυξης των υπηρεσιών.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του κ.Brian McEnery, πρόεδρου του ACCA, ο οποίος ανέλυσε για το πώς η ιρλανδική πολιτεία σε συνεργασία με τις τράπεζες επέλυσαν το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων».

    Στα τρία πάνελ συζητήσεων διερευνήθηκαν αναλυτικά οι νέοι τομείς έρευνας, η σχέση της περιφερειακής με την παγκόσμια οικονομία και οι  πιθανές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των στρατηγικών στόχων στην περιοχή της Μεσογείου που συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο : ανθρώπινη ανάπτυξη, σταθερότητα και ολοκλήρωση.

    Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για το νέο ΔΣ του περιφερειακού φορέα, με τον Παναγιώτη Αλαμάνο, μέλος ΔΣ της ΣΟΛ ΑΕ, να αναδεικνύεται σε Αντιπρόεδρο, ενδυναμώνοντας την ελληνική παρουσία στην FCM.

    Η Ομοσπονδία Μεσογειακών Ορκωτών Λογιστών / Fédération des Experts Comptables Méditerranéens – FCM λειτουργεί ως εκπρόσωπος του επαγγέλματος στην περιφέρεια της Μεσογείου. Το δίκτυο αποτελείται από 16 υπηρεσίες ορκωτών λογιστών από 12 Μεσογειακές χώρες (Αλβανία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Κόσοβο, Μαρόκο, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία, Τουρκία) και ένα συνδεδεμένο μέλος ACCA GLOBAL (Association of Chartered Certified  Accountants).

    Η FCM είναι μια μη κερδοσκοπική ένωση, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 1999, με πρωτοβουλία ηγετών ορισμένων εθνικών λογιστικών ιδρυμάτων της Μεσογειακής περιφέρειας. Η FCM αποτελεί το μοναδικό επίσημο φορέα του λογιστικού επαγγέλματος στη Μεσόγειο και τον περιφερειακό οργανισμό με την ευρύτερη συνολικά εκπροσώπηση στην περιοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ