• Business

    Έκπληξη η απουσία της Ιντρακάτ (Σωκράτης Κόκκαλης) από την ΓΣ της Alpha Grissin. Σε πτώχευση η εταιρία

    • NewsRoom
    Αλιόσσα Γκρίσιν -Ζήνα Γλου

    Αλιόσσα Γκρίσιν – Ζήνα Γλου


    Έκπληξη προκάλεσε η σημερινή απουσία εκπροσώπου της Intrakat από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Grissin η οποία ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για την κήρυξη της εισηγμένης σε κατάσταση πτώχευσης. Η Intrakat συμφερόντων της οικογένειας Σωκράτη Κόκκαλη κατέχει το 11,14% των μετοχών. Προφανώς πρόκειται για μια κίνηση στρατηγικής του ομίλου Κόκκαλη καθώς είναι προφανές ότι η οικογένεια δε θέλει να συνδεθεί με τις ενέργειες της διοίκησης του Αλιόσσα Γκρισιν. Τονίζεται Σωκράτης Κόκκαλης και Βασίλης Γκρισιν (πατέρας του Αλιόσσα) είναι φίλοι εδώ και πολλές δεκαετίες.

    Να σημειωθεί πάντως ότι τις προσεχείς ημέρες θα εκδικαστεί η υπόθεση της πτώχευσης, με την έκδοση της απόφασης να αναμένεται μετά από αρκετούς μήνες.

    Πηγή της εταιρίας μίλησε στο Euro2day.gr και στον δημοσιογράφο Στέφανο Γκοτζαμάνη και εξήγησε ότι:  «Στόχος μας παραμένει η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας. Η κίνηση που επιλέξαμε δεν είχε ως σκοπό να εκβιάσει τις τράπεζες, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή προκειμένου να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της εταιρείας, των μετόχων, των προμηθευτών και όλων των πιστωτών της. Η εταιρεία δεν είχε λάβει δανεισμό από το 2009 και μετά, ενώ ενδιάμεσα προχώρησε και σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Ακολουθήσαμε κατά γράμμα τον κώδικα δεοντολογίας και υποβάλλαμε στις πιστώτριες τράπεζες συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων σε συνεργασία με την Deloitte. Οι προτάσεις μας αυτές δεν απαντήθηκαν ποτέ. Το περιεχόμενο των προτάσεών μας δεν περιελάμβανε κανένα κούρεμα, αλλά προέβλεπε το σπάσιμο του δανεισμού σε δύο μέρη: Ένα που θα εξυπηρετείτο κανονικά από την πρώτη μέρα και ένα δεύτερο που θα πάγωνε και θα αποπληρωνόταν σε βάθος χρόνου.

    Επιπλέον, θα δίναμε και πρόσθετες εγγυήσεις ακίνητα που διαθέτει ο όμιλος στο εξωτερικό. Είναι κρίμα πάντως γιατί η εταιρεία έκλεισε πέρυσι με αύξηση 18% στα έσοδά της, ενώ αύξησε κατά πολύ τα λειτουργικά της κέρδη (σε επίπεδο εισηγμένης, που άλλωστε είναι και αυτή που έχει συνάψει τον δανεισμό)».

    Στην ερώτηση για το ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση στην Alpha Grissin, η απάντηση ήταν ότι «παρά τις δυσκολίες στην οικονομία, στο πρώτο τρίμηνο βρισκόμαστε στα ίδια ή και σε λίγο καλύτερα επίπεδα από πέρυσι. Η εταιρεία σήμερα δεν έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εργαζόμενους, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τα ανοίγματά μας προς τους προμηθευτές είναι περιορισμένα και ελπίζουμε πως θα τακτοποιηθούν.

    Αναμφίβολα, οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν επηρεάσει αρνητικά, ωστόσο στο μεσοδιάστημα μέχρι το αποτέλεσμα της εκδίκασης, η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο τουλάχιστον το επιτρέπουν οι αντοχές της».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελέας για τις μεθοδεύσεις της Alpha Grissin; Όλο το παρασκήνιο με την πτώχευση της εταιρείας και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέρμα οι πονηριές στιλ Alpha Grissin & Καλογήρου λένε οι τραπεζίτες. Ριζικά μέτρα για 15 επιχειρηματίες που πήγαιναν στην Μύκονο και κάπνιζαν πούρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλιόσσα Γκρίσιν: Πώς οι ορκωτοί λογιστές από το 2011 προειδοποιούσαν για την αρνητική θέση της Alpha Grissin.



    ΣΧΟΛΙΑ