• Business

    Έφη Αχτσιόγλου: Οι συντάξεις θα μειωθούν «μόνο» κατά 18%!

    • NewsRoom
    Αχτσιόγλου


    Αναστάτωση σε χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη έχουν προκαλέσει τα σενάρια για τις μεγάλες μειώσεις που θα αντιμετωπίσουν όταν συνταξιοδοτηθούν.

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το υπουργείο υπογραμμίζουν ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις ανώτερες του 18%, που νομοθετικά έχει τεθεί ως ανώτατο όριο.

    Ωστόσο, μέσω διαρροών δεν περιορίζονται οι ανησυχίες ότι από την 1.1.2019 θα μπει «μαχαίρι» ίσως και άνω του 30% στις συντάξεις που εμφανίζουν «προσωπική διαφορά» η οποία θα προκύψει λόγω των επιπλέον περικοπών στα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, δεν επιβάλλεται καμία επιπλέον μείωση που να είναι αντίστοιχη του ύψους των παραπάνω οικογενειακών παροχών, επισημαίνοντας ότι από την 1.1.2019, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί στο πλαίσιο των ενιαίων κανόνων ο επανυπολογισμός των συντάξεων, τα επιδόματα αυτά, ως μέρος της καταβαλλόμενης σύνταξης, θα έχουν ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό της «προσωπικής διαφοράς».

    Επιχειρώντας επίσης να καθησυχάσει τους ασφαλισμένους, από το υπουργείο λένε ότι αν το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει από τον επανυπολογισμό τους, ο Ν.4472/17 προβλέπει προσαύξηση (;) των συντάξεων από την 1.1.2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ από τις νέες συντάξεις: Οι μεγάλοι χαμένοι του νόμου Κατρούγκαλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφη Αχτσιόγλου: Ήξεις – αφίξεις για τον κίνδυνο νέων μειώσεων στις συντάξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στοιχεία-σοκ: Το 20% των Ελλήνων από 55-64 χωρίς μισθό ή σύνταξη!



    ΣΧΟΛΙΑ