• Business

    Η ΔΕΠΑ στο στόχαστρο της Κομισιόν

    • NewsRoom
    ΔΕΠΑ

    Θεόδωρος Κιτσάκος, CEO της ΔΕΠΑ


    Συνέντευξη στο New Europe έδωσε ο κ. Κιτσάκος, CEO της ΔΕΠΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η ΔΕΠΑ έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την περίοδο των ενεργειακών ελλείψεων που έλαβαν χώρα αυτό την περίοδο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου στην Ελλάδα και κατάφερε να παράσχει στην αγορά παραπάνω φορτία LNG με την Ρεβυθούσα.

    Όπως αναφέρει: «Κατά την περίοδο υψηλής ζήτησης ( Δεκέμβριος 2016 και Ιανουάριος 2017) που ακολούθησε, η ΔΕΠΑ κανόνισε την παραλαβή επτά φορτίων LNG, τρία από τα οποία παρέδωσαν 110.000 κ.μ. έκαστο.

    Συνολικά η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και έφτασε τα 320 εκατ. κ. μ. έναντι 100 εκατ. κ. μ. την ίδια περίοδο πέρυσι.»

    Βέβαια, καίριο παραμένει το ερώτημα πώς κινήθηκε σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά και αν την προειδοποίησε εγκαίρως όπως συμβαίνει στις απελευθερωμένες αγορές, όπως και το σε ποιο βαθμό υπερκέρασε την αρχική σύμβαση με την ΔΕΗ, αλλά και τι αντίκτυπο είχε αυτό στο σύνολο της αγοράς.

    Η Κομισιόν βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης των επιλογών της ΔΕΠΑ κατά την διάρκεια της κρίσης του περασμένου Ιανουαρίου στο πλαίσιο της συνολικής έρευνας που κάνει για την ΔΕΗ, γιατί η ΔΕΠΑ είναι ο βασικός προμηθευτής της ΔΕΗ.

    Παράλληλα όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία η κερδοφορία της κατά το πρώτο τρίμηνο μειώθηκε.



    ΣΧΟΛΙΑ