• Business

    Θεόδωρος Τρύφων (ΠΕΦ) στο Bloomberg: Αυτοκτονία να μη χρησιμοποιούμε ό,τι παράγουμε

    • NewsRoom
    θεόδωρος τρύφων

    Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θεόδωρος Τρύφων


    Οι Ελληνες δαπανούν υπερβολικά πολλά χρήματα για φάρμακα που παράγονται στο εξωτερικό, τη στιγμή που ο ελληνικός φαρμακευτικός κλάδος μπορεί να παράγει αρκετά σκευάσματα για να καλύψει τουλάχιστον το 60% των αναγκών σε συνταγογραφούμενα φάρμακα, από 23% περίπου που είναι το αντίστοιχο ποσοστό σήμερα, υποστηρίζει ο Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

    «Είναι οικονομική αυτοκτονία να μη χρησιμοποιούμε ό,τι παράγουμε», δηλώνει στο Bloomberg o πρόεδρος της ΠΕΦ και συμπληρώνει: «Οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να προσφέρουν φάρμακα ποιότητας σε χαμηλό κόστος, όμως τα φάρμακα αυτά δεν χρησιμοποιούνται στον βαθμό που θα μπορούσαν».

    Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα είναι ότι πολλοί γιατροί εξακολουθούν να συνταγογραφούν πιο γνωστά αλλά και ακριβότερα φάρμακα, παρά το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας.

    Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, στην Ελλάδα υπάρχουν 27 φαρμακοβιομηχανίες και τα φάρμακα είναι ο δεύτερος μεγαλύερος εξαγωγικός κλάδος, με τις ελληνικές βιομηχανίες να εξάγουν κάθε χρόνο φάρμακα αξίας άνω των 800 εκατ. ευρώ σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

    Αν ο στόχος είναι η μείωση των δαπανών, η αξιοποίηση των τοπικά παραγόμενων φαρμάκων αφήνει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΒΕΑΤ: Η εταιρεία με τους κακούς συμβούλους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τέλος Ακινησίας» 30 ευρώ σε περίπτωση άρσης ακινησίας ΙΧ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα κόλπα 20.000 στρατηγικών κακοπληρωτών των τραπεζών. «Είναι θηρία» λένε



    ΣΧΟΛΙΑ