• Business

    Νέο «κανόνι» στον τουρισμό: Πτώχευσε βρετανικός tour operator

    • NewsRoom


    Ενα ακόμη κανόνι έσκασε στην αγορά των tour operators, αφήνοντας εκτεθειμένους περισσότερους από 18.000 τουρίστες.

    Ο λόγος για την βρετανική Chadwell Travel με έδρα στο Έσεξ, η οποία δραστηριοποιείτο και με την επωνυμία A1 Travel και διέθετε στην αγορά προγράμματα για μεσογειακούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων ήταν και η Ελλάδα.

    Η Chadwell Travel πτώχευσε την Παρασκευή, έχοντας 6.000 προκρατήσεις, καθώς και χιλιάδες τουρίστες σε χώρες του εξωτερικού.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας, τη διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των προκρατήσεων αναλαμβάνει η Broadway Travel. Ωστόσο, κάποιοι πελάτες με αρχική κράτηση που περιλάμβανε πτήσεις με τη Monarch μπορούν να ζητήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματά τους εάν δεν βρεθεί εναλλακτική πτήση.

    Η διαχείριση που θα γίνει από την Broadway Travel θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες να συνεχίσουν τις διακοπές τους καθώς και να διασφαλίσουν ότι οι κρατήσεις μέχρι και τα Χριστούγεννα θα είναι έγκυρες.

    Η Chadwell Travel φέρεται να οδηγήθηκε στην πτώχευση εξαιτίας των επιπτώσεων της κατάρρευσης του ομίλου Monarch.

    Η Chadwell Travel Limited λειτουργούσε διαμέσω των ιστοσελίδων www.a1travel.com, www.bargainholidaysonline.com, www.holidaychecker.co.uk, www.holidaychecker.com και ήταν μέλος της ένωσης ABTA.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με δύσκολα θέματα το πρώτο ραντεβού με τους θεσμούς για την γ΄ αξιολόγηση
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πάγωσαν» οι έλεγχοι για το λαθρεμπόριο-Δεν υπάρχουν λεφτά για τα συνεργεία
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι δημοσιογράφοι …φλερτάρουν με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Όλα τα ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ