• Business

    Axon Συμμετοχών & Eurobrokers: Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές


    Αναστέλλεται από σήμερα 2 Μαΐου 2017 η διαπραγμάτευση των μετοχών των εταιριών Axon Συμμετοχών και Eurobrokers μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Για την Axon Συμμετοχών κρίθηκε ότι σε συνέχεια της από 28 Απριλίου 2017 ανακοίνωσης της εταιρίας, στην οποία αναφέρεται ότι δεν είναι δυνατή η κατάρτιση και δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της χρήσης 2016 εντός της προβλεπόμενης εκ του ν.3556/2007 προθεσμίας, δε διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού και η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρίας, έως ότου η εταιρία καταρτίσει και δημοσιοποιήσει την ως άνω οικονομική έκθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3556/2007.

    Για την Eurobrokers επισημαίνεται ότι ο αρμόδιος ορκωτός ελεγκτής λογιστής δεν κατέστη εφικτό να αποκτήσει επαρκή και κατάλληλα ελεγκτικά τεκμήρια για τη θεμελίωση ελεγκτικής γνώμης, και κατά συνέπεια διατύπωσε αδυναμία έκφρασης γνώμης, επί των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2016.

    Η αναστολή θα διαρκέσει έως ότου ο ορκωτός ελεγκτής λογιστής διατυπώσει μη διαφοροποιημένη γνώμη επί των οικονομικών καταστάσεων και άρα διασφαλιστεί η πλήρης και ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.



    ΣΧΟΛΙΑ