• Business

    Άγγιξε τα 1,20 δολάρια: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015 το ευρώ

    • Contributor


    Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015 ενισχύθηκε σήμερα Δευτέρα το ευρώ έναντι του δολαρίου, χάρη στα… καύσιμα που προσέφεραν στις τελευταίες ομιλίες τους οι επικεφαλής της ΕΚΤ και της Fed Μάριο Ντράγκι και Τζάνετ Γέλεν αντίστοιχα.

    Ο κ. Ντράγκι απέφυγε σε ομιλία του να μιλήσει για την ενίσχυση του ευρώ, γεγονός που ερμηνεύθηκε από τους traders ότι η ευρωτράπεζα δεν ανησυχεί, προς το παρόν τουλάχιστον, για την άνοδο του ενιαίου νομίσματος.

    Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η πρόεδρος της Fed δεν αναφέρθηκε στην αμερικανική νομισματική πολιτική, υποδηλώνοντας ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα γίνουν σύμφωνα με τις προσδοκίες που υπάρχουν στην αγορά. Οι αναλυτές αναμένουν μία αύξηση των επιτοκίων της Fed έως το τέλος του έτους.

    Το ευρώ νωρίτερα σήμερα ανήλθε ως τα 1,19665 δολάρια, για να υποχωρήσει αργότερα στα 1,1926. Σε μηνιαία βάση, σημειώνει κέρδη για έξι συνεχόμενους μήνες, για πρώτη φορά τα πέντε τελευταία χρόνια.

    Ο δείκτης δολαρίου (το πράσινο νόμισμα έναντι των έξι κυριοτέρων νομισμάτων) υποχώρησε ως τις 92,372 μονάδες, χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Μην σας ανησυχεί και τόσο η πτώση του δολαρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ασταμάτητο ράλι για το bitcoin – Έσπασε και το «φράγμα» των 4.000 δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε υψηλό 2,5 ετών σκαρφαλώνει το ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ