• Business

    Wall Street: O Dow Jones συνέχισε τα ρεκόρ, διόρθωση για Nasdaq και S&P 500

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ο Dow Jones ήταν ο μόνος από τους βασικούς δείκτες της Wall Street που κατάφερε να διατηρηθεί στον δρόμο των ρεκόρ, σημειώνοντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ιστορικά υψηλά.

    Στα οικονομικά νέα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ήταν ισχυρά, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αυξάνεται κατά 0,4% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 22.203,48 μονάδες με άνοδο 0,2%. Αντίθετα,  S&P 500 και Nasdaq έκλεισα με απώλειες 0,11% και 0,48% αντίστοιχα.

    Στην Ευρώπη μικτή ήταν για μια ακόμα ημέρα η πορεία των μεγάλων αγορών. Το ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στην απόφαση της Bank of England να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο 0,25%, με ανοιχτές όμως τις προοπτικές για αύξηση μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε να επανέλθει ο πληθωρισμός πίσω στον στόχο του 2%.

    Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε στο +0,21%, με τους περισσότερους από τους επιμέρους δείκτες σε θετικό έδαφος.

    Ο βρετανικός FTSE 100 αντίθετα συνέχισε να υποχωρεί, κλείνοντας στο 1,08%,καθώς η στερλίνα ενισχύθηκε.

    Στους υπόλοιπους δείκτες, ο γερμανικός DAX έχασε 0,10%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,15%, ο ιταλικός FTSE κέρδισε 0,22%, ο ελβετικός SMI σημείωσε οριακή άνοδο 0,07% και ο πορτογαλικός PSI 20 τερμάτισε στο +0,63%.



    ΣΧΟΛΙΑ