• Business

    Σφοδρές αντιδράσεις σε Αθήνα και Λονδίνο για το νομοσχέδιο: Στα χνάρια της Uber η Beat

    • NewsRoom
    Uber

    Uber


    Τον δρόμο που χάραξε η Uber στην Αγγλία ακολουθεί και η ελληνική Beat, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου που προωθείται από το Ελληνικό Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και έχει ως στόχο τη μετατροπή της Beat (πρώην Taxibeat) σε εταρεία παροχής μεταφορικού έργου, και όχι ηλεκτρονική πλατφόρμα διαμεσολάβησης όπως είναι σήμερα.

    Ακολουθώντας την τακτική της Uber και χρησιμοποιώντας την ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η Beat καλεί τους χρήστες και μη της εφαρμογής να την στηρίξουν, με τη συλλογή υποργαφών. Βασικό αίτημα της εταιρείας είναι η κατάργηση των διατάξεων του σχετικού νόμου και η μη ψήφισή τους  από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

    Όπως αναφέρεται στην εν λόγω πλατφόρμα, το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση εξαναγκάζει τους 8 και πλέον χιλιάδες οδηγούς της Beat σε σχέση αποκλειστικής απασχόλησης με την εταιρεία, κάτι που είναι πρωτοφανές στην ιστορία των Διαδικτυακών Εφαρμογών.

    Άλλωστε, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της αγγλικής Uber στην αντίστοιχη πλατφόρμα, τέτοιου είδους πρακτικές και πρωτοβουλίες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

    Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί πως το αίτημα των δυο αυτών ηλεκτρονικών πλατφόρμων διαμεσολάβησης έχει τύχει θερμής υποδοχής από το κοινό. Η Uber, χρησιμοποιώντας το #SaveYourUber, έχει βρει 750.000 υποστηρικτές σε διάστημα μιας εβδομάδας. Η Beat, στην ίδια πλατφόρμα, μέσα σε μια εβδομάδα, έχει συλλέξει μέχρι στιγμής 4.000 «υπογραφές». Το μόνο, που απομένει να δούμε, είναι αν οι προσπάθειες αυτές θα αποφέρουν καρπούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς κυβέρνηση και ταξιτζήδες θέλουν να μετατρέψουν την Uber σε… ραδιοταξί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Bitcoin ή η Uber δεν θα «αφανιστούν» από τις κυβερνήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος εποχής για το «Τaxibeat»: Τι είπε ο Νίκος Δρανδάκης



    ΣΧΟΛΙΑ