• Business

    Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι εργαζόμενοι της Πήγασος

    • NewsRoom
    Πήγασος εκδοτική


    Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Πήγασος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Οι πιστώτριες τράπεζες προειδοποίησαν την εταιρεία του Φώτη Μπόμπολα πως αν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντί τους, θα προχωρήσουν άμεσα στην καταγγελία των δανειακών της συμβάσεων.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι της Πήγασος, ξεκινούν από σήμερα απεργία ως και την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017.

    Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

    «Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας, από τις 18:00 της Πέμπτης, 1 Ιουνίου 2017 έως τις 06:00 της Τετάρτης, 7 Ιουνίου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.

    Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου 2017, Φεβρουαρίου 2017, Μαρτίου 2017, Απριλίου 2017 και Μαΐου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της.

    Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλέξης Τσίπρας: «Το σημαντικό είναι να μη φύγω με φέσι» – Συνέντευξη στο Υπουργείο Εσωτερικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανακοίνωση των εργαζομένων του MEGA

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Mega: Οι νέες ισορροπίες και οι διαμάχες. Κρίσιμη η θέση του νέου CEO και Δ/ντή Ειδήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ