• Business

    Σαντορίνη: Η άλλη όψη του λαμπερού νησιού – Ταλαιπωρία για χιλιάδες επισκέπτες

    Σαντορίνη


    Είναι δυνατόν η Σαντορίνη -ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της χώρας και ένας από τους κορυφαίους του κόσμου- να στερείται τις στοιχειώδεις λιμενικές υποδομές, με αποτέλεσμα χιλιάδες επισκέπτες να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία; Και όμως είναι…

    Όσο παράξενο και αν ακούγεται, το λιμάνι της Σαντορίνης εν έτει 2017 και εν μέσω της καλύτερης σεζόν στην ιστορία -όπως τουλάχιστον προβλέπουν οι αρμόδιοι φορείς- αδυνατεί να εξυπηρετήσει όπως θα έπρεπε ακόμη και τα πλοία της ακτοπλοΐας.

    Γνωστή εταιρεία που εκτελεί τακτικά δρομολόγια στις Κυκλάδες αντιμετωπίζει πρόβλημα φορά που πρέπει να «πιάσει» στο λιμάνι του μεγαλύτερου νησιού του συμπλέγματος.

    Τις περισσότερες φορές βρίσκεται κάποια λύση, αλλά με μεγάλο κόπο και αφού πρώτα ο καπετάνιος έρθει σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο…

    Σαντορίνη

    Εκτός από την έλλειψη των κατάλληλων υποδομών -πράγμα απαράδεκτο για ένα νησί που επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο κάθε χρόνο- τοπικά συμφέροντα με διάφορα προσχήματα όπως ότι ο καταπέλτης του πλοίου επιβαρύνει την προβλήτα πετυχαίνουν να δυσκολέψουν το έργο των εταιρειών.

    Περισσότερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι εταιρείες κρουαζιέρας. Βέβαια στην περίπτωση τους τα προβλήματα είναι λίγο πολύ γνωστά.

    Και αυτό γιατί κατά καιρούς γίνονται εκτενή ρεπορτάζ στον ελληνικό και διεθνή τύπο για τις πολύωρες καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες τουρίστες που έρχονται με κρουαζιέρα.

    Παράγοντες της κρουαζιέρας υποστηρίζουν ότι με την έναρξη εφαρμογής του berth allocation από το 2019, του συστήματος που θα καθορίζει πότε και πόσα κρουαζιερόπλοια κάθε φορά θα επισκέπτονται το νησί θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.

    Οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των χιλιάδων τουριστών εκτιμάται πως θα δώσει η ολοκλήρωση της κατασκευής του δεύτερου τελεφερίκ, μια επένδυση που καθυστερεί αδικαιολόγητα πολύ.

    Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι προθέσεις όσο καλές και αν δεν αρκούν. Χρειάζονται λύσεις και μάλιστα άμεσα. Η δυσφήμιση που υφίσταται η Σαντορίνη πρέπει να σταματήσει. Κάνει κακό και στο νησί αλλά και συνολικά στη χώρα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοφία Νικολάου: O Τσίπρας ξεπουλάει την αξιοπρέπεια της χώρας (μαζί με τα ψάρια)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμύνταιο: Τι λέει η ΔΕΗ για τη βιβλική καταστροφή στο ορυχείο λιγνίτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χάος στο Μενίδι: Επεισόδια με μολότοφ και πετροπόλεμο σε καταυλισμό Ρομά



    ΣΧΟΛΙΑ