• Business

    ΠΗΓΑΣΟΣ: Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων – Φόβοι για «ξαφνικό θάνατο» της εταιρείας

    Πήγασος εκδοτική


    Με αφορμή τις πρόσφατες δυσάρεστες εξελίξεις με την καταγγελία του δανείου της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ, οι 430 εργαζόμενοι τις εταιρείας εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι «ο κίνδυνος του “ξαφνικού θανάτου” σηματοδοτεί την άμεση μετάβαση τους στο καθεστώς της ανεργίας, χωρίς καν αποζημίωση και καταβολή δεδουλευμένων».

    Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δηλώνουν ακόμη ότι είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν «προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος της πτώχευσης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα νέο, υγιές ξεκίνημα του εκδοτικού συγκροτήματος που το 1981 ανέτρεψε τα δεδομένα στον χώρο του Τύπου».

    Επιπλέον, κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση και τα κόμματα «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στις 430 οικογένειες αλλά και απέναντι στην ελευθεροτυπία».

    Η ανακοίνωση των εργαζομένων της εταιρείας έχει ως εξής:

    «Εδώ και λίγα 24ωρα το εκδοτικό συγκρότημα “ΠΗΓΑΣΟΣ” βρίσκεται αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του. Ο εφιάλτης της πτώχευσης -χωρίς να ευθύνονται οι εργαζόμενοι – και η μόνιμη απουσία από τα περίπτερα ιστορικών εφημερίδων που συνέβαλαν επί δεκαετίες στην ενημέρωση σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης με δεκάδες αποκαλύψεις , έγκυρες αναλύσεις και ρεπορτάζ, είναι εδώ εξαιτίας σειράς λανθασμένων χειρισμών! Για τους 430 εργαζόμενους στην “ΠΗΓΑΣΟΣ” , ο κίνδυνος του “ξαφνικού θανάτου” σηματοδοτεί την άμεση μετάβαση τους στο καθεστώς της ανεργίας, χωρίς καν αποζημίωση και καταβολή δεδουλευμένων, δικαιώματα που για την πλειονότητα των εργαζομένων στη χώρα θεωρούνται – και σωστά – αυτονόητα.

    Οι εργαζόμενοι στην “ΠΗΓΑΣΟΣ” ( δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί) έχοντας, υπό αντίξοες συνθήκες, παλέψει για πολλούς μήνες να κρατήσουμε ζωντανές τις εφημερίδες και παρά τα προβλήματα που μοιραία δημιουργούνται εξαιτίας της καταγγελίας των δανείων της εταιρείας, διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος της πτώχευσης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ενα νέο, υγιές ξεκίνημα του εκδοτικού συγκροτήματος που το 1981 ανέτρεψε τα δεδομένα στον χώρο του Τύπου.

    Είναι η ώρα της μάχης με στόχο να κρατηθούν στην ζωή , ιστορικές εφημερίδες που θα συνεχίσουν να συμβάλουν στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία, συστατικά απαραίτητα για την Δημοκρατία. Είναι η ώρα που όλοι (τράπεζες, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις στον χώρο του Τύπου) πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους , απέναντι στις 430 οικογένειες αλλά και απέναντι στην ελευθεροτυπία ως αγαθού για την ίδια την κοινωνία. Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς σκοπιμότητες. Με τίμιο, “καθαρό” λόγο και κυρίως με πραγματική βούληση για να βρεθεί λύση!».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στην Πήγασος: Η Εθνική προχώρησε στην καταγγελία του δανείου των 80 εκ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινική δίωξη κατά στελεχών της ΠΗΓΑΣΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ναυτεμπορική: Τα λάθη της οικογένειας Αθανασιάδη και η αισιοδοξία για την επόμενη μέρα



    ΣΧΟΛΙΑ