• Business

    Β. Μαρινάκης: Πιστωτική διευκόλυνση 460 εκ. δολ. εξασφάλισε η Capital Product Partners

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Ευάγγελος Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Maritime


    Συμφωνία με τις τράπεζες για πιστωτική διευκόλυνση ύψους 460 εκ. ευρώ εξασφάλισε η Capital Product Partners (CPP) του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως ενημέρωσε τους μετόχους και τους επενδυτές κατά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου.

    Η CPP απηύθυνε σχετικό αίτημα στις 22 Μαΐου, προς τις τράπεζες  HSH Nordbank AG (“HSH”), ING Bank N.V. (“ING”), BNP Paribas και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Στη συμφωνία, που οριστικοποιήθηκε τώρα, συμμετέχουν και οι Alpha Bank, Πειραιώς και Skandinaviska Enskilda Banken.

    Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα, μαζί με διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 120 εκ. δολάρια για την αναχρηματοδότηση 4 δανείων της, συνολικού ύψους 580,6 εκατ. δολάριων.

    Μετά την προγραμματιζόμενη αναχρηματοδότηση, το χρέος της εταιρείας θα αποτελείται πλέον μόνο από τα δάνεια που ανήκουν στο πλαίσιο της νέας διευκόλυνσης καθώς και αυτών της πιστωτικής  διευκόλυνσης του 2015 από την ING και θα ανέλθουν σε περίπου 475,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Τα νέα δάνεια, τα οποία θα κατατεθούν σε δύο δόσεις, έχουν εξαετή ωρίμανση, αλλά θα είναι σε κάθε περίπτωση πληρωτέα το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο του 2023, αναφέρει η εταιρεία.

    Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jerry Kalogiratos, η πιστωτική διευκόλυνση είναι ένα “σημαντικό ορόσημο” για την εταιρεία. Προσθέτει ότι η συμφωνία μειώνει σημαντικά την ετήσια αποπληρωμή του χρέους και τον μελλοντικό χρηματοοικονομικό κίνδυνο.

    «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συναλλαγή θα ενισχύσει περαιτέρω τον ισολογισμό μας και θα είναι ένας σημαντικός ακρογωνιαίος λίθος, καθώς στρέφουμε την προσοχή μας στην ανάπτυξη της εταιρείας», δήλωσε.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 9,8 εκ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο, μειωμένα σε σχέση με τα 14,9 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο το 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Οικονόμου: Ποια είναι τα δύο νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της DryShips 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικονόμου, Μαρινάκης, Φράγκου: Οι κυρίαρχοι των ναυτιλιακών deals με 760 εκατ. δολ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Θέλει να «τρέξει» το νέο ΔΟΛ με Καρακούση και Λάμψια – Ο ρόλος της Egon Zehnder



    ΣΧΟΛΙΑ