• Business

    Τρόμος εν πλω για φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων

    • NewsRoom
    bulk ξηρό φορτίο ναυτιλία ναυλαγορά


    Ένα απίστευτο περιστατικό εξελίχθηκε σε ένα supramax bulker ελληνικών συμφερόντων, όταν το πλήρωμα του βρέθηκε να απειλείται από τέσσερις λαθρεπιβάτες.

    Συγκεκριμένα οι τέσσερις Νιγηριανοί λαθρεπιβάτες, φαίνεται να επιβιβάστηκαν στο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου Friederike (χωρητικότητας 57.400-dwt και κατασκευής  2011) το οποίο ανήκει στο στόλο ελληνικής εταιρείας, όταν αυτό ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Λάγος στη Νιγηρία.

    Το περιστατικό έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Οκτωβρίου, όταν το φορτηγό πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αναφέροντας πως υπάρχουν λαθρεπιβάτες στο πλοίο, οι οποίοι έκαναν την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, απειλώντας το πλήρωμα.

    Υπό απειλή βρέθηκε το πλήρωμα ελληνόκτητου πλοίου μεταφοράς φορτίου χύδην Friederike στην Ουρουγουάης από τέσσερις λαθρεπιβάτες που τελικά συνελήφθησαν από το Ναυτικό της λατινοαμερικάνικης χώρας.

    Σύμφωνα με τα δεδομένα ναυτιλιακής πλατφόρμας που εμφανίζει σε real time τις τοποθεσίες των πλοίων, το bulker όταν απεστάλη το σήμα κινδύνου, είχε κατεύθυνση προς την Αργεντινή και συγκεκριμένα το λιμάνι Recalada.

    Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση το πολεμικό ναυτικό της Ουρουγουάης μέσω μίας φρεγάτας του, η οποία αρχικά προσέγγισε το φορτηγό πλοίο και ύστερα το κατεύθυνε σε ένα σημείο πρόσδεσης, 40 χιλιόμετρα μακρυά από τις ακτές του Μοντεβιδέο. Εκεί εξουδετέρωσε την όποια απειλή υπήρχε, διασφαλίζοντας με το τρόπο αυτό πως ο έλεγχος του πλοίου θα επανέλθει στον πλοίαρχο. Στη συνέχεια το bulker, υπό τη συνοδεία του ναυτικού, κατευθύνθηκε προς το λιμάνι του Μοντεβιδέο, με τους λαθρεπιβάτες να συλλαμβάνονται και να τίθενται υπό κράτηση.

    Το bulker παρέμεινε στο λιμάνι της Ουρουγουάης και τις 24ης Οκτωβρίου, όταν και αποχώρησε συνεχίζοντας το ταξίδι του προς την Αργεντινή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Κερδοφορία και στο γ’ τρίμηνο 2017 για την Costamare

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Γεωργιόπουλος: Golden deal για τον εφοπλιστή – Πουλάει VLCC για 53 εκατ. δολ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των tankers – Άνοδος 32% για τα Suezmaxes

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ