• Business

    Συμεών Παληός: Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης η Diana Containerships

    Συμεών Παληός. Επικεφαλής Diana Shipping


    Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης φαίνεται πως έχει μπει η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Containerships, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Συμεών Παληός.

    Για την ακρίβεια το αμερικάνικο δικηγορικό γραφείο Faruqi & Faruqi, με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί μετόχους της εταιρείας που επένδυσαν και έχασαν ποσά ανώτερα των 50 χιλιάδων δολαρίων να επικοινωνήσουν μαζί του.

    Αν και ο λόγος της έρευνας δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη, οι φήμες αναφέρουν πως πρόκειται για τις σχέσεις που είχε η ναυτιλιακή με το καναδέζικο fund του Marc Bistricer, Kalani Investments.

    Η Diana Containerships του κ. Παληού είναι η τρίτη, ελληνικών συμφερόντων, ναυτιλιακή που εμπλέκεται με την Kalani, με τις άλλες δύο (Top Ships και DryShips) να είναι ήδη στις δικαστικές αίθουσες εξαιτίας των συναλλαγών που είχαν με το fund.

    Η πρώτη «επαφή» της Diana με την Kalani ήταν τον Μάρτιο όταν η ναυτιλιακή είχε ανακοινώσει την πώληση χρεογράφων τα οποία είχαν τη δυνατότητα να αγγίξουν  τα 150 εκατ. δολάρια σε αξία.

    Ενδιαφέρον έχει πως και οι τρεις ναυτιλιακές που είχαν άμεσες σχέσεις με το καναδέζικο fund προχώρησαν σε reverse splits.

    Η κάθε συναλλαγή που είχαν oi τρεις αυτές εταιρίες (Diana Containerships, DryShips και Top Ships) με το fund του Marc Bistricer ακολουθείτο από reverse split που είχε ως στόχο να μην μειωθεί περαιτέρω η τιμή της μετοχής που προκαλείτο από τη διαδικασία έκδοσης νέων μετοχών στην Kalani.

    Επίσης το δικηγορικό γραφείο Robbins Geller Rudman and Dowd ανακοίνωσε πως κατατέθηκε μία αγωγή εναντίον της Diana Containerships στην ανατολική περιοχή της Νέας Υόρκης, που την κατηγορεί πως έχει παραβιάσει τις αρχές μεταβίβασης κινητών αξιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Κερδοφορία και στο γ’ τρίμηνο 2017 για την Costamare

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Γεωργιόπουλος: Golden deal για τον εφοπλιστή – Πουλάει VLCC για 53 εκατ. δολ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρόμος εν πλω για φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ