• Business

    Συμεών Παληός: Big hit με 3 νέα κερδοφόρα deals

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    H ναυτιλιακή Diana Shipping, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Συμεών Παληός, εξασφάλισε νέες επικερδείς συμφωνίες για τρία από τα φορτηγά πλοία του στόλου της.

    Ειδικότερα η ναυτιλιακή χρονοναύλωσε στην Cargill το φορτηγό πλοίο τύπου kamsarmax Medusa (χωρητικότητας 82.194-dwt και κατασκευής 2010) για μία περίοδο διάρκειας από 12 έως 15 μήνες. Οι ημερήσιοι ναύλοι καθορίστηκαν στο ποσό των 10.000 δολαρίων, μείον την προμήθεια προς τρίτους της τάξεως του 4,75%. Αξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο πλοίο στο προηγούμενο ναυλοσύμφωνο με την Quadra Commodities, το οποίο έληξε τη περασμένη εβδομάδα, απέφερε έσοδα 6.300 δολαρίων την ημέρα.

    Επίσης, η Diana Shiping προχώρησε στη ναύλωση των φορτηγών πλοίων τύπου panamax Artemis (χωρητικότητας 76.942-dwt και κατασκευής 2006) και Thetis (χωρητικότητας 73.583-dwt και κατασκευής 2004) στην εταιρεία Ausca Shipping (με έδρα το Χονγκ Κονγκ), Η τελευταία θα καταβάλει για το καθένα 8.350 δολάρια την ημέρα, μείον προμήθεια προς τρίτους ύψους 5%. Στη προηγούμενη συμφωνία που είχε εξασφαλίσει ο κ. Παληός για το πλοίο Artemis, οι ναύλοι ανέρχονταν στα 5.150 δολάρια την ημέρα ενώ αντίστοιχα για το Thetis η προηγούμενη ναύλωση με την Trainsgrain προέβλεπε να μπαίνουν στα ταμεία της εταιρείας 5.350 δολάρια την ημέρα.

    Οι δύο νέες συμφωνίες θα έχουν διάρκεια έως και 15 μήνες, ενώ και οι τρεις αναμένεται να αποφέρουν ακαθάριστα έσοδα 9,85 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αφορά την ελάχιστη περίοδο ναύλωσης, όπως αναφέρθηκε από την εταιρεία.

    Σημειώνεται σε αυτό το σημείο πως ο δείκτης Baltic Dry Index (BDI), διολίσθησε τη Δευτέρα (10/7) και διαμορφώθηκε στις 820 μονάδες, ενώ ο δείκτης Baltic Panamax Index (BPI) επίσης υποχώρησε και διαμορφώθηκε στις 1.061 μονάδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θ. Φειδάκης: Εντυπωσιακή αύξηση εσόδων για την Globus Maritime στο α’ τρίμηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Clarksons: «Τα νεότευκτα πλοία δεν απειλούν την ανάκαμψη της αγοράς» – Τι λένε οι αναλυτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Deal-μαμούθ στη ναυτιλία! Τι «ψώνισε» με 6,3 δισ. δολ. η Cosco



    ΣΧΟΛΙΑ