• Business

    SHIPPING FOCUS: Η Scorpio Tankers εξαγόρασε 10 πλοία αξίας 362,5 εκατ. δολ.

    Emanuele A. Lauro, διευθύνων σύμβουλος της Scorpio ναυτιλία

    Emanuele A. Lauro, διευθύνων σύμβουλος της Scorpio


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Στα 362,52 εκατ. δολ. η αξία των 10 tankers που εξαγόρασε η Scorpio

    Η ιταλικών συμφερόντων ναυτιλιακή Scorpio Tankers, της οποίας ηγείται ο Emanuele Lauro, προχώρησε στην εξαγορά των 10 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου τύπου LR1 και LR2 της Navig8 Product Tankers, πραγματοποιώντας ένα από τα μεγαλύτερα deals του 2017. Η online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue προσδιορίζει την συνολική αξία των 10 tankers της Navig8 στο εντυπωσιακό ποσό των 362,52 εκατ. δολαρίων.

    Πέντε νεότευκτα LNG παρήγγειλε η Stolt

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η ναυτιλιακή Stolt-Nielsen Gas προχώρησε στην παραγγελία πέντε πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου (LNG), ένα ναυπηγικό συμβόλαιο συνολικής αξίας 165 εκατ. δολαρίων. Το συμβόλαιο συγκεκριμένα προβλέπει την κατασκευή δύο πλοίων στα ναυπηγεία Keppel Singmarine, ενώ περιλαμβάνει options για την κατασκευή των υπόλοιπων τριών. Τα δύο πρώτα πλοία θα παραδοθούν το Q2 και το Q3 του 2019.

    Περιορίστηκαν οι ζημίες των ναυπηγείων Kherson

    Παρά την πτώση που κατέγραψε ο τζίρος, στα αποτελέσματα της χρήσης του 2017, τα ουκρανικά ναυπηγεία Kherson Shipyard κατόρθωσαν να μειώσουν τις ζημίες, οι οποίες ανήλθαν στα 12,14 εκατ. δολάρια, έναντι 16 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Τον περσινό Ιούλιο, το αρμόδιο δικαστήριο της περιοχής διέταξε την εκκαθάριση της γιάρδας.

    Οι ζημίες «γονάτισαν» τα ναυπηγεία Severnaya

    Τα ρωσικά ναυπηγεία Severnaya Verf «χτυπήθηκαν» από την μεγάλη πτώση του τζίρου -μειώθηκε κατά 40% στα 55 εκατ. δολ. φέτος, έναντι 96,7 εκατ. δολ. πέρσι- που είχε ως αποτέλεσμα στη χρήση του Q1 του 2017 να καταγράψουν ζημίες ύψους 2,28 εκατ. δολ., έναντι κερδών ύψους 19,3 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

    Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των Hapag-Lloyd και UASC

    Ο γερμανικός κολοσσός των εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd ολοκλήρωσε επιτυχώς το πλάνο συγχώνευσης με τη United Arab Shipping Company (UASC), γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία της 5ης μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου των containerships στον κόσμο. Η νέα εταιρεία διαθέτει στόλο 230 πλοίων μέσης ηλικίας 7,2 ετών.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τετάρτη (24/5/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 934 (-15)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1654 (-52)
    • Baltic Panamax index (BPI): 849 (-1)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 737 (-9)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 478 (-8)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γεωργιόπουλος: Απογοήτευση για τα αποτελέσματα τριμήνου της Aegean Marine

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη από τον Σ. Παληό: Ακόμα και η επιφυλακτική Diana Shipping βλέπει ισχυρή ανάκαμψη στο ξηρό φορτίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Posidonia Sea Tourism Forum: Έρχονται επενδύσεις 294 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ μέσα στην επόμενη πενταετία



    ΣΧΟΛΙΑ